Sjorslag der titanen

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Vandaag is sjorren troef. De verkenners worden in 2 groepen verdeeld.

Op het terrein worden 2 touwen gehangen , tussen deze twee touwen is er een ‘woeste rivier’.

Elke groep neemt plaats aan één kant van het touw. Het is de bedoeling dat de groepen bruggen gaan bouwen naar de overkant. Om daar dan de anderen hun vlag te gaan stelen.


Het spel heeft 2 fases, de bouwfase en de grote aanvalsfase. De overgangen van de fases gebeurt door muziek ‘de leiding verandert de muziek en stuurt op die manier het spel). Bij de bouwfase speelt er rustige muziek, bij de aanvalsfase wordt de muziek harder (goede streep rock, of zelf iets meer ;) ! )

Bouwfase

De verkenners mogen vrij sjortouw en hout uit het materiaallokaal halen. Het is de bedoeling dat ze een brug maken waarbij geen enkele paal het ‘water van de rivier’ raakt. (dus ze moeten gaan werken met een soort kantelsysteem of nog iets inventiever

Tijdens de bouwfase mag er op geen enkele manier naar de andere kant gegaan worden!

Aan de zijkant van de rivier (op een meter of 5 van het echte bouwwerk) , wordt er in het midden van de rivier een eiland (simpele afbakening met touw en kleine paaltjes) vooraf gemaakt door de leiding. Van beide kanten is er een evenwichtsbalk naar dit eiland gesjort.

Eenmaal per bouwfase komt het gekende ‘jawadde dadde’ (Willy’s & Marjetten) uit de boxen. Dan mag 1 persoon per team zich begeven over de evenwichtsbalk en naar het eiland proberen gaan. Daar ligt een extra das (die tijdens de aanvalsfase één extra leven is.) Indien je in het ‘water’ valt is je beurt voorbij (er mag maar één keer naar het eiland gegaan worden).

Aanvalsfase

Eenmaal de muziek harder wordt , is het tijd om aan te vallen! Aanvallen kan je doen door een das in je broek te steken (dat is het leventje). Wordt je das uit je broek getrokken of val je in de rivier ben je uit het spel (voor deze aanvalsronde) . Beide kampen mogen ook stoKken (met een kussen op het uiteinde) gebruiken om de andere er af te stoten , indien de brug neerkomt mogen de kampen ook elkaars brug los beginnen maken (dus sjorring met de hand lossen) om op die manier de anderen weer meer bouwwerk te geven…


Het team die de meeste keren de vlag verovert en terug naar zijn eigen kamp brengt, wint.

Benodigdheden:.

  • Sjorhout
  • Sjortouw
  • Muziek
  • Muziekinstallatie
  • Kussens
  • 2 dikke touwen