Sluipen in het donker

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Slangehalsvogel (200e De Vleermuis)
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:
Groep 1 start met z'n allen aan één postje, Groep 2 verduikt zich in het bos. Er zijn 2 postjes in het bos. Elk met een ledenlijst en bonnetjes. Elk postje heeft een ander kleur van bonnetjes.

Leden van Groep 1 proberen naar het andere postje te raken, zonder getikt te worden door Groep 2. Groep 2 probeert leden van Groep 1 te tikken, zonder herkend te worden.

Groep1

Bij het ene postje krijgen mensen van Groep 1 een blauwe bonnetje. En als ze ermee bij het andere postje raken, wisselen ze het bonnetje voor een groen, waarmee ze weer naar het eerste postje proberen raken,... Telkens ze over geraakt zijn, turft de leid(st)er op de post hun naam af. Indien ze een bonnetje verliezen onderweg (omdat ze getikt worden) moeten ze terugkeren om een nieuw bonnetje.

Als een tikker (=Groep 2) op hen afkomt, en ze herkennen hem/haar (=zeggen de juiste naam), mag die hen niet tikken.

Groep2

Probeert leden van Groep 1 te tikken, zonder zelf herkend te worden. Als de tikker herkend is, mag hij/zij immers niet meer tikken.

Als erin geslaagd iemand van groep 1 te tikken: bonnetje afnemen.

Verder verloop

Halfweg het spel wisselt men de rollen van de groepen. Op het einde is op de lijsten te zien, wie het meest is overgeraakt.

Benodigdheden:

  • 2 soorten leventjes


Geschikt voor: JVG's-Aspiranten,VG's-Juniors,
Soort activiteit: voor in het donker,