Smokkel je rijk

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Alle nesten zijn arm en willen hogerop komen in de klassenmaatschappij , maar om als zwerver te stijgen moet je smokkelen , alleen mag je niet onderschept worden door de douane anders is alles voor niks geweest .


Het is de bedoeling dat je goudklompen opgraaft met je mond (uit een bak met zand/bloem en steentje, steentje = goudklompje) en daar mee naar de smokkelstal gaat zodat alles kan versmokkeld worden , dit gebeurt door een hindernisparcour tot een goed einde te brengen , dit gebeurt in de ‘overdagzone’, als dit gelukt is kan je door naar de ‘nachtzone’ en gaan smokkelen

Het hindernissenparcour wordt verlicht door fakkels aan de zijkant.

In de nachtzone (=het bos) is het de bedoeling dat je al het smokkelwaar vanuit de stal oversmokkelt naar de andere kant van de grens . Elke persoon start met een das in zijn broek en een goudklompje (1 goudklompje per persoon) , als je over de grens raakt zonder je das te verliezen mag je het goudklompje bij je nest leggen. Het nest met de meeste goudklompjes wint.


In de nachtzone zijn niet alleen speurders van de douane aanwezig maar ook luigi , als jij hem tikt en je hebt een goudklompje kan je dit ruilen voor een groot voordeel in de vorm van een gesloten brief (deze moet gesloten blijven ,op het einde van het spel kan je dit gebruiken) , maar pas op ! de speurders zijn altijd dichtbij !!


Voordelen:

• beroof één van de andere patrouilles 3 (of 2 of 1) goudklompen

• beroof alle andere patrouilles 1 goudklompje

• 4 (of 3 of 2 of 1) extra goudklompen

Benodigdheden:.

- Zand/bloem

- Gouden steentjes

- Materiaal voor een hindernissenparcour (touw/sjorpalen/net/zeil/autobanden/...)