Spelen in Waalse bossen

Uit FOSwiki

Deze pagina is een onderdeel van de pagina Regelgeving.
Klik er verder door naar allerhande regels waar je als scouts of gids mee in aanraking kan komen.

...

Wat zegt de wet?

Alle openbare bossen in Wallonië zijn op de paden toegankelijk voor voetgangers tenzij uitdrukkelijk anders aangeduid. Private bossen zijn in principe niet toegankelijk, om ze te betreden heb je toestemming nodig van de eigenaar (contacteer daarvoor steeds eerst de plaatselijke boswachter). Om de opengestelde paden in openbare Waalse bossen te verlaten (bijvoorbeeld voor een bosspel) heb je toestemming nodig van de ‘Division de la Nature et des Forêts’.

Je kan je verdiepen op de databank regelgeving van Steunpunt Jeugd (informatie over Waalse en Brusselse bossen). Op hun site tref je ook meer uitgebreide informatie over de bos- en natuurspelregels in Wallonië.

TIP
Steunpunt Jeugd verzamelde in de brochure De boom in! de meest relevante regels voor spelen in bos en natuur. En dit voor Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Wat onthouden we als Fosser?

  • Stuur voor 1 mei het ingevulde aanvraagformulier naar het cantonnement waarin jouw kampplaats is gelegen. Dit mag tegenwoordig ook per mail, maar dan moet je wel ook een stuk stafkaart inscannen en mee opzenden. En er ook de kampplaats en je voorkeur van bosgebieden op aanduiden.
  • Het opzoeken van het cantonnement waarin je kampplaats ligt kan je via de website natuurenbosspel.be. Gewoon gemeente intikken en de naam van het cantonnement verschijnt (enkel met een telefoonnummer en e-mailadres). De nodige adresgegevens kan je opzoeken in een excellijst op de site van Steunpunt Jeugd.
  • ...


Terug naar de pagina Regelgeving.