Speltips bij welpen

Uit FOSwiki

Welpen zijn heel erg compititief gericht. Ze winnen heel graag en willen vaak ook de beste zijn. Door hun leeftijd zijn beginnen ze zich bewust te worden van de anderen in hun omgeving en het belang vrienden is al heel erg gegroeid. Hierdoor is erbij horen erg belangrijk voor de welpen. Ze hoeven niet in de belangstelling te staan maar in de groep horen willen ze wel. Het is handig dat je deze kennis gebruikt in je spelen die je maakt. Zodat je verschillende vaardigheden laat ontwikkelen tijdens het spelen.En je ervoor zorgt dat wel altijd iemand anders er in het spel uitblinkt. Zo heeft elke welp een moment waarin zij/hij iets goed kan en dus gewaardeerd zal worden in de groep.

Aan energie hebben welpen geen gebrek. Ze zijn vroeg wakker maar s'avonds ook snel weer moe graag willen ze actief zijn in zo'n mate zelfs dat als ze eventjes moeten wachten dan zal je hen zien wriemelen en prutsen met van alles.

Je kan met de welpen al een iets moeilijker spel maken maar dit dien je wel goed uit te leggen. Ze zijn mondig genoeg om vragen te stellen indien ze het spel niet goed snappen.

Welpen zijn nog op zoeken naar de grenzen. Zo dien je duidelijk bij je spel te zeggen wat ze mogen en wat niet. Want ze zijn nieuwsgierig naar wat kan en wat niet.en zullen deze ook binnen spelen aftasten dus maak duidelijk wat je toe laat en wat niet zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Welpen spelen graag en zullen dus gemakkelijk ook tegen hun zin mee spelen met een spel.

Naar de leiding kijken de welpen heel hard op dus als je als leiding zelf enthousiast een spel uitlegt of meespeelt zal je hen snel zien zin krijgen of extra hun best doen voor het spel.