Teervoetboekje:inleiding

Uit FOSwiki


Zakboekje Teervoet

TeervoetButton.png

Wat bedoelen ze nu met dat fluitsignaal? Mijn water voor de spaghetti raakt niet aan de kook, hoe komt dat nu toch? Moet ik ook op de ‘ereraad’ komen? Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Vragen die je je misschien stelt als je net begint als scout of gids. De antwoorden op deze en nog vele andere vragen leer je nog wel, met behulp van je mede-patrouilleleden en je takleiders.

Alle kennis en vaardigheden die het mogelijk maken om goed mee te werken en spelen tijdens de wekelijkse vergaderingen en op kamp, noemen we de ‘Teervoet’. Je hebt namelijk zoals de meeste beginnende gidsen en scouts, waarschijnlijk nog niet veel tochten gemaakt, en dus nog niet-geharde, ‘tere’ voeten. Tegen de tijd dat je voeten al wat gehard zijn, weet je alles wat je zou moeten weten zodat iedereen op je kan rekenen.

Omdat het allemaal wat veel is om in een keer te onthouden, hebben we voor jou ook dit handige zakboekje geschreven. Zo kun je snel iets opzoeken als je het even bent vergeten, maar je zult merken dat je het uiteindelijk allemaal zelf weet!


Inhoud

  0. Titelpagina, inleiding en inhoud (PDF)

  1. Scouting vroeger en nu (PDF)

  2. Ik beloof... (PDF)

  3. Leven in de patrouille en eenheid (PDF)

  4. Zeg het eens anders (PDF)

  5. De schone natuur

  6. Wat zie je?

  7. Waar zijn we?

  8. Fit en gezond

  9. Op tocht en op kamp

10. Bouw eens iets

11. Etenstijd!

12. Tijd voor ontspanning

13. Handige info