The Block Eeklo

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Verhaal


Hallo wij zijn Hanne Troonbeeckx en Hans Otten en wij hebben van jullie leiding een brief gekregen dat jullie nogal goed huizen kunnen bouwen. Is dat waar? Jaaaaaa! Daarom zijn jullie uitgekozen als kandidaten van ons tv-programma ‘the Block Eeklo’. Elke groep moet een huis bouwen, kamer per kamer, en moet daarbij letten op de inrichting, afwerking en het moet natuurlijk stevig zijn. Maar let wel op de tijd want voor elke kamer geldt een deadline ! De jury zal de kamers beoordelen en op het einde wordt er door iedereen gestemd welk huis het beste is.


Spelverloop

1.beginspel

2.1e bouwronde (slaapkamer)

3.budgetspel 1

4.beoordeling + 1e kamerprijs

5.2e bouwronde (keuken)

6.budgetspel 2

7.beoordeling + 2e kamerprijs

8.3e bouwronde (…) + ondertussen bomspel

9.rondleidingen

10.grote stemming


• Leiding : 2 presentatoren (Hanne en Hans ) – 1 interieurarchitect – 1 of meer werfleiders • Extra : Interieurshop


Begin : Er zijn 4 plaatsen op het terrein waar bouw- en ander gerief ligt (werven). (Dat gerief is ook kartonnen, verf, kussens, zeilen,...) Elke groep krijgt een klein beginbudget.


1. Beginspel :


Iedereen krijgt een rugnummer van 1 tot 4. De leiding verspreidt de welpen over het terrein, in den bos,… . Dezelfde rugnummers zoeken elkaar (want dat zijn de groepjes voor het spel). Wie eerst met zijn hele groep bij Akela toekomt is gewonnen. Wie wint bij het beginspel mag eerst zijn werf kiezen, wie 2e is tweedes,…


2. 1e Bouwronde (slaapkamer): De welpen krijgen een deadline (20min ofzo) waarin ze hun eerste slaapkamer moeten maken. De leiding loopt een beetje rond en gaat wat controleren in de kampen.


3. Budgetspel 1 (geblinddoekt parcours) : Er wordt gefloten en iedereen moet onmiddellijk stoppen met werken en afkomen. Er ligt een klein parcours op de grond met touwen. De groepen staan in rijtjes en zijn allemaal geblinddoekt, behalve 1 persoon. Die persoon moet de eerste van zijn groep door het parcours krijgen zonder hem aan te raken (dus praten). Als dit gelukt is doet die welp zijn blinddoek af en gaan ze samen om de tweede, … Wie dit spel wint krijgt de budgetprijs = geld voor in de winkel


4.Beoordeling + 1e kamerprijs : Terwijl Hans en Hannah dit spelletje begeleiden gaan de werfleider en de architect de kamers controleren. De beste, mooiste en coolste kamer krijgt de 1e kamerprijs ( ook geld)


5. 2e bouwronde (keuken) : weer bouwen tegen deadline


6. Budgetspel 2 (ballenspel): De banken gaan aan de kant in het lokaal en er wordt een zeil opgehangen in de breedte (je mag er nog over kunnen zien). Er worden enorm veel ballen (grote, kleine, tennisballen,…) in het lokaal gedropt langs beide kanten van het zeil. Aan elke kant staat 1 groep en ze moeten in 2 min tijd zoveel mogelijk ballen aan de overkant krijgen. (tornooivorm). Winnaar krijgt weer extra budget


7.Beoordeling + 2e kamerprijs: Weer zelfde 2e kamerprijs = een vakman = de werfleider komt je helpen bij de volgende kamer


8. 3e bouwronde (badkamer) + bomspel : Weer kamer bouwen tegen deadline. Ondertussen wordt het bomspel gespeeld. Er is iets (een gespoten bal ofzo) en dat is de bom. Deze bom wordt in 1 kamp gegooid. Je moet de bom zo rap mogelijk uit jouw kamp krijgen en bij iemand anders gooien want als de leiding tuut (met zo nen toeter) dan ontploft de bom en moet jouw kamp 5 min. stoppen met werken (als de bom in je kamp lag of als iemand van je nest hem in zijn handen had). – de leiding moet hier wel wat controleren waar de bom zit - . Als de 5 min voorbij zijn wordt de bom weer geactiveerd.


9. Rondleidingen : ipv beoordeling zijn het nu rondleidingen. Elk nest moet zijn huis voorstellen aan de andere welpen.


10. Stemming: Er wordt door alle welpen + leiding gestemd welk huis het beste is (je mag niet op je eigen huis stemmen) en dat wordt dan de winnaar van het spel!Extra : Interieurshop De interieurarchitect heeft ook een winkel waar je vanalles kunt kopen om jouw huis cooler te maken. Elk nest heeft in het begin een klein beetje budget maar als je echt de zotte dingen wil kopen, dan moet je een budgetspel winnen.

Benodigdheden:- veel bouwgerief !

- bom (gespoten bal)

- verkleedgerief werfleider/architect/…

- alles voor een stemming

- toeter

- speciaal gerief voor in de winkel

- touwen voor op de grond

- geld (budget)

- veel ballen

- rugnummers

- een zeil voor in lokaal