Tikkertje-varianten

Uit FOSwiki


Oxo.png
Tikkertje-varianten

Auteur: Akela, Chil, Baloe & Bagheera van 155e De Feniks
Tak(ken): Bevers - Welpen
Type: klein spel

Spel:
TIKKERTJE NORMAAL
bekend bij iedereen

TIKKERTJE OP DE HOOGTE
Je kan niet getikt worden als je ergens op staat/klimt, pas op je kan daar slechts 10 seconden op staan

TIKKERTJE SLINGER
Wanneer de tikker iemand getikt heeft moeten ze elkaar hand vastnemen en zo rondlopen. Iedere volgende die getikt word, komt bij de slinger. Vanaf 6 personen, splitst de slinger in 2.

TIKKERTJE HELICOPTER
De tikker staat in het midden en de rest verspreid rond hem. Iedereen steekt z'n armen uit en begint te draaien. DE tikker bepaalt het tempo: "harder", "om 't hardst"... Wanneer iedereen zat is gedraaid, roept de persoon in 't midden "JA!" en hij/zij moet iedereen proberen tikken.

TIKKERTJE MET DE BAL
De tikker kan alleen mensen tikken met de bal. Wanneer je geraakt bent, moet je stokstijf blijven staan met open benen tot er iemand die nog niet geraakt is door jouw benen kruipt. De tikker kan jullie niet tikken wanneer je iemand probeert te bevrijden.

TIKKERTJE-VLIEGER
Wanneer getikt moet je plat op je buik gaan liggen en moet er een ander op jouw komen zitten. Hij moet jouw oren vastnemen en zogezegd een toertje vliegen. Dan ben je weer vrij.

JONGENS-MEISJES
Hierbij is het spel -zoals de naam al verklapt- tikkertje met de jongens tegen de meisjes. Op deze manier moeten de jongens proberen de meisjes allemaal af te tikken (of natuurlijk andersom).

HANDVANGERTJE
Degene die de tikker is, blijft gedurende het hele spel de tikker. Dit geldt ook voor de personen die erbij zijn getikt. De tikker kan iemand erbij tikken, door 3 tikken op de rug van een persoon te geven. Het telt niet wanneer iemand één tik op de rug gekregen, maar hij toch nog kon ontsnappen voordat hij er drie had gekregen Als de tikker iemand erbij heeft getikt, dan vormt hij samen met die persoon een duo. Vervolgens moeten ze de rest er ook bij tikken. Ze mogen de handen niet lossen. Iemand die erbij is getikt, die zoekt een partner.
Een variant van het spel is, is dat de koppels alleen mogen bestaan uit een jongen en een meisje