Tony de groentemarktkramer

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Patrijs
Eenheid auteur: 200e de vleermuis

Spelverloop:
Dit spel is het eerste spel uit een reeks van 4:

  1. Tony de groentemarktkramer
  2. Tony de schoenenmarchant
  3. Tony de kippenbakker
  4. Tony de politieman

Personages

Tony, Kenny Carrot, Patricia Pruim, Matty Meloen, Betty Banaan,

Begintoneel

Tony moet sinds 2 weken van zijn baas het verkeer regelen maar hij bakt er helemaal niets van. Aangezien hij allergisch is aan verkeerslichten, moet hij constant niezen. Hierdoor kan hij zich niet concentreren en hij stuurt al het verkeer in de war, met veel botsingen en getuut tot gevolg. (De bevers kunnen de auto’s spelen die op het kruispunt staan, en Tony moet hen in goede banen leiden. Kan misschien nog grappige situaties opleveren). Hij is het zo beu dat hij beslist om ontslag te nemen.

Nadat hij zijn ontslag heeft ingediend gaat hij meteen vol goede moed op zoek naar een andere job. En waar kan je beter een job vinden dan op de markt? Bij het eerste kraam, het groentekraam van Kenny Carot, mag hij meteen al op proef beginnen. Een van de belangrijkste eigenschappen van een marktkramer is leep zijn, en daarom moet hij proberen om zoveel mogelijk van dezelfde soort fruit/groente te verzamelen. Dit kan hij doen door bij de andere 3 groentekramers; Patricia Pruim, Matty Meloen en Betty Banaan, de stukken te stelen. Maar deze gevreesde dames zijn natuurlijk uit op net hetzelfde… Alleen als hij slaagt in de opdracht mag hij definitief beginnen.

Spel

We spelen een soort van kwartet, Tony en de 3 concurrentes krijgen elk ong. 10 bevers bij zich. Elke groep begint met 1 stuk van elke soort fruit/ groente. Het doel is om zoveel mogelijk van dezelfde soort fruit in je kamp te krijgen. Dit doe je door in andere kampen binnen te geraken en daar mag je dan iets kiezen, de stukken worden niet verstopt. De enige manier om iemand tegen te houden is door hem te tikken, waarna er blad/steen/schaar of 007 wordt gespeeld. Eventueel ook dassenroof, maar misschien is dat te gewelddadig. Op het einde van het spel krijgen ze geld (chocolademunten) voor al de ‘setjes’ fruit/ groente die ze verzameld hebben. Het hangt nog af van welke soorten munten er bestaan in de chocolademunten, maar tot nu toe gaat het dit worden:

-4 van 1 soort verzameld: €4,5

-3 van 1 soort verzameld: €2,5

-2 van 1 soort verzameld: €1

-1 van 1 soort verzameld: €0,20


Als we daarna nog tijd over hebben, kunnen we marktkramerke- marktkramerke sta stil (gebaseerd op napoleon), banaan en pruim (cactus en bloem) of citroen-citroen spelen.

Eindtoneeltje

Tony gaat bij Carot om te zeggen of hij gewonnen heeft of niet. Het maakt niet uit of Tony wint of niet. Als hij wint, mag hij beginnen maar dan zeggen we volgende week gewoon dat hij het ook al beu was. Als hij verliest, mag hij niet beginnen bij Carot en gaat hij verder op zoek naar een andere job.

Benodigdheden:Groenten en fruit (appels, okkernoten, mandarijnen, appelsienen, spruiten en patatten)

Chocolademunten

Touw voor kampen

4 dozen om fruit in de kampen te leggen


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: voor in het bos, met een thema