Tony de schoenenmarchant

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Patrijs
Eenheid auteur: 200e de vleermuis

Spelverloop:
Dit spel is het tweede spel uit een reeks van 4:

  1. Tony de groentemarktkramer
  2. Tony de schoenenmarchant
  3. Tony de kippenbakker
  4. Tony de politieman

Personages

Tony, Sonja Souchet, Sofie Chaussure, Chique dame, Kousendief

Begintoneeltje

Na zijn avontuur van vorige week gaat Tony verder op stap! Hij komt voorbij het kraam van Sonja Souchet en Sofie Chaussure. 2 zussen die kousen en schoenen verkopen op de markt vooral Addidas en ook een paar Nikes. Tony ziet dit plots heel erg goed zitten, aangezien hij een grote fan is van nike, maar Sonja en Sofie iets minder… Ze dagen hem uit: als hij meer kousen en schoenen kan verkopen dan hen, dan is hij aangenomen! Om te beginnen krijgt hij de goedkopere kousen, Nikes (aangezien de zussen dat geen mooie schoenen vinden) en crocs (die zijn ook niet veel waard).

Dan passeert een chique dame voorbij het kousen en schoenen kraam van Sonja en Sofie. Ze vertelt dat er ergens op de markt een kousendief rondloopt die al de kousen die ze koopt steelt. Daarom durft de chique dame geen kousen meer te kopen bij Sonja en Sofie, ze voelt zich helemaal niet veilig met die kousendief in de buurt en met haar hoge hakken kan ze niet snel genoeg weglopen van de kousendief. Wat kan ze doen want ze heeft echt wel nieuwe schoenen nodig. Ze besluit de koerierdienst te bellen. De bevers horen dit en zullen voor haar de koerierdienst spelen.

Spel

De chique dame geeft alle bevers vijf euro, zodat de bevers de schoenen en de kousen voor haar kunnen gaan halen en dat zij niet meer bang hoeft te zijn voor de kousendief. Met die vijf euro moeten de bevers tot bij de dealers /verkopers (Sonja, Sofie en Tony) zien te raken om daar de kousen en schoenen te kopen. Met die vijf euro kunnen ze enkel nog maar kousen kopen maar door de kousen te kopen en dan duurder te verkopen aan de chique dame kunnen ze snel meer geld verdienen en zo uiteindelijk schoenen kopen.

Prijs voor gewone kousen is vijf euro(zonder merk) er zijn ook duurdere kousen die tien of vijftien euro kosten ofwel vijf euro en een gewoon paar kousen. (hangt van de wachtrij af).

Na een paar keer over en weer gelopen te hebben kunnen de bevers crocs kopen bij Tony voor 10 euro en een paar gewone kousen of 5 euro en een paar speciale kousen. Als ze dertig euro hebben kunnen ze bij Sonja of Sofie Chique schoenen kopen.

Op de terugweg naar de chique dame kunnen de bevers gepakt worden door de twee kousendieven, die hun kousen afpakken. Als de bevers zonder geld zitten kunnen ze bij de dealers opdrachtjes doen om geld of een paar kousen te krijgen (vb. schoenen kuisen of op orde zetten).

Eindtoneel

Tony verliest of wint, kan nog bekeken worden. Hij beslist in elk geval dat dit beroep niets voor hem is.

Benodigdheden:Iedereen verkleedkleren voor zichzelf, Geld, Kousen en schoenen,

Paar nikes


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: met een thema