Toverspel

Uit FOSwiki


Oxo.png
Toverspel

Auteur: Handboek Beverleiding
Tak(ken): Bevers-Zeehonden
Type: klein spel

Spel:
De kinderen bewegen zich vrij in de ruimte. De leid(st)er is de tovenaar met de toverstok. Hij/zij tikt er een kind mee aan en zegt : “Ik tover jou om in een vlinder!”. Het kind “fladdert” nu als een vlinder rond. De leid(st)er tikt nu met de toverstok een ander kind aan en zegt : “Ik tover jou om in een slang!”.

Het kind gaat op de grond liggen en kruipt als een slang over de grond. Zo tovert de tovenaar geleidelijk alle kinderen om in paarden, olifanten, leeuwen, ooievaars, kikkers, bijen, enz. Zijn alle kinderen betoverd, dan tikt hij/zij weer het eerste kind aan en tovert het om in een ander dier. Hierbij kan er steeds sneller getoverd worden. Tenslotte tikt de tovenaar weer snel het ene dier na het andere aan en tovert ze terug om in kinderen.

Variant: De tovenaar kan ook met één spreuk alle kinderen tegelijk plotseling in hetzelfde dier veranderen, bv. : “Hocus pocus pas, jullie zijn allemaal een hond!”. Nu moeten alle kinderen een hond imiteren. Na een tijdje tovert de tovenaar alle honden om in andere dieren en tenslotte, weer om in kinderen.


Materiaal: toverstok