Verover de stad

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Elias Couvreur
Eenheid auteur: De Vleermuis

Spelverloop:
Het doel van het spel is om zo veel mogelijk belangrijke plekken en straten te veroveren. Je kan de straten vinden door ze te zoeken via de foto’s die ze ter beschikking krijgen van de leiding. Je verovert een plaats door een lintje te hangen op de plek die aangeduid staat op de foto. Als je er aankomt en er hangt nog geen lint, kan je er eentje hangen. Hangt er eentje dan zal je voorbij de verdediging moeten geraken.

De verdedigers verdedigen hun straat door vijanden te herkennen en hun naam te roepen. Als de vijand herkent is moet die de straat verlaten. Als hij de paal kan tikken zonder herkent te worden, is de straat voor zijn team. De verdediging mag slechts 3 keer een naam roepen ter verdediging tegen 1 aanvaller om het eerlijk te houden. In de stad rondlopen om straten te veroveren is gevaarlijk, daar kan de leiding de jvg’s tikken en hun handen samenbinden met ‘spanbandekes’.

Ze moeten dan de schaar van hun team zoeken (bij het begin van het spel krijgt elk team 1 schaar). Ondertussen zijn er enkele belangrijke plaatsen die de beide teams zeker in handen willen hebben (een groot bord ergens in de stad, dat op voorhand is aangewezen), die men kan veroveren door hun eigen spandoek ervoor te krijgen en te houden. Als er nog geen ligt, kan je die gewoon op een duidelijke plaats leggen. Als het spandoek van het andere team er al ligt moet je dat weg krijgen. Dat door tot bij het doek te geraken zonder door de verdediging van het spandoek getikt te worden en het blad-steen-schaar spel te verliezen. Als je daar verliest moet je terug naar één van je eigen straten.

Benodigdheden:

  • foto’s
  • spanbandjes
  • scharen
  • fluohesjes
  • Lintjes, doeken en alcoholstiften


Geschikt voor: JVG's-Aspiranten,VG's-Juniors,Seniors
Soort activiteit: voor in de stad,