Veroveringsspel

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Jakhals
Eenheid auteur: 200ste De Vleermuis

Spelverloop:
De Roekan wordt opgedeeld in vier gelijke groepen. Elke groep krijgt bij aanvang een bedrag in cash. De leiding verdeelt zich als twee dealers, twee junkies, een betrouwbare en een corrupte flik. De welpen kopen drugs bij de dealers. Er is keuze tussen weed (barbecue kruiden) en coke (bloemsuiker) maar deze laatste enkel op bestelling. Uiteraard fluctueren de prijzen – de dealers zullen dit wel aanvoelen. Weed is altijd te verkrijgen bij de dealers, maar coke is al een stuk illegaler. Hiervoor moet je met twee personen naar een dealer gaan. Een dealer tegen het lijf lopen en coke vragen werkt niet. De winstmarge op coke is echter beduidend hoger dan op weed. Om toch coke te kunnen verkrijgen moeten de welpen met twee afspreken om erachter te gaan.

De welpen kunnen getikt worden door de flikken. Dan geven ze al hun geld en drugs af én krijgen ze een zwarte stip op hun gezicht. De corrupte flik echter, is tevreden met de drugs en laat ze verder vrijuit gaan. Om herkenbaar te zijn dragen de flikken fluorhesjes. Betrouwbare en corrupte flik wisselen met regelmaat af en zijn op basis van uiterlijk dus niet van mekaar te onderscheiden. Wanneer een welp drie stippen in zijn gezicht heeft moet hij op zoek gaan naar de corrupte flik. De dealers vertrouwen slechte loopjongens uiteraard niet en die verkopen hem geen drugs meer. De corrupte flik kan hen echter een mooie toekomst aanbieden: een fluorhesje. Vanaf dan werken ze dus voor hem. Ze kunnen welpen zonder hesje tikken en die moeten verplicht hun drugs afgeven.

Op het einde wint de groep met het meeste geld (drugs worden op het eind omgerekend in de gemiddelde straatwaarde). De groep van de corrupte flik kan dus ook winnen.

Opmerking: Dealers en junkies houden best een papier in de hand waarop ze de prijsveranderingen aanduiden zodat deze logisch blijven verlopen.

Benodigdheden:- bbq kruiden - bloemsuiker - zakskes - 6 gsms - 4 telefoonkaarten van 5 euro - fluohesjes

- zwarte stift