Vuilnisbakken

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Kolibrie
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
De bedoeling van dit spel is om op een ludieke manier kennis te maken met het afvalbeheer binnen in je stad of dorp en dit met betrekking rond de vuilnisbakken.

De voorbereiding van de leiding is om alle of toch zoveel mogelijk vuilnisbakken in het stad of dorp te trekken en deze te verzamelen op een fotocollage. Natuurlijk kan je ook nog andere duidelijke afvalpunten in je stad of dorp fotograferen en deze ook integreren in het spel. Je trekt natuurlijk de vuilnisbak op bepaalde manieren dat het toch iet of wat moeilijk is om hem te weten staan.

Dit spel wordt best alleen of per koppel gespeeld en natuurlijk te voet. De fotocollage van de vuilnisbakken wordt verdeeld en het is de bedoeling om zoveel mogelijk vuilnisbakken te herkennen en op te zoeken. Aan deze vuilnisbakken hangen afval – euro’s dat van de eigenaar wordt van de eerste vinders van deze vuilnisbak. Men moet dus zoveel mogelijk afval – euro’s verzamelen. Het aantal afval – euro’s kan variëren per vuilnisbak afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het zoeken en vinden.

Onderweg kan men wel getikt worden door sluikstorters en dan persen ze de afvalbeheerders af met geld. Per keer dat men getikt wordt dan volgt op het einde van het spel een aftrek van een x aantal euro’s.

De persoon of het koppel met het meeste aantal afval – euro’s min de aftrek van de sluikstorters is/zijn de winnaar(s). Dit spel wordt best ook met een tijdslimiet gespeeld van 2 uur bijvoorbeeld. Wie buiten deze tijd binnenkomt verliest per x aantal minuten ook afval – euro’s.

Benodigdheden:Foto's van vuilnisbakken in je stad/dorp, afval - euro's, plakband


Geschikt voor: VG's-Juniors,Seniors
Soort activiteit: voor in de stad, met een thema