Watergewenning (broeders van mowgli 1)

Uit FOSwiki
06 boy.png
07 girl.png
Watergewenning (broeders van mowgli 1)

Auteur: onbekend
Tak(ken): alle


Wanneer.png

Duur van het spel: onbekend

Waar.png

Terrein: onbekend

Wie.png

Aantal leden: onbekend
Groepen: onbekend
Aantal begeleiders: onbekend
Taakomschrijving van de begeleiders: onbekend


Wat.png


Beginsituatie:
Eén van Baloe’s taken als leermeester van de jonge welpen is hen leren zwemmen : in het water liggen twee slangen te slapen, de welpen moeten ze verjagen .

Spelverloop:


  • De horde wordt in twee groepjes verdeeld. In het ondiepe water liggen twee autobanden ( = slangen ) elk met een eigen kenteken . De banden kunnen vrij in het water drijven. Verder drijven verspreid in het water een grote hoeveelheid tennisballen ( = kokosnoten). Bij het sein vertrekken beide ploegen al springend in het water en pogen zoveel mogelijk tennisballen in hun “slang” te werpen. Alle welpen moeten minstens 3 meter van de “slang” blijven om te werpen. In de verboden zone rond de “slang” mogen zich enkel welpen van de tegenpartij bevinden die de ballen naar hun eigen “slang” kunnen teruggooien.
  • Baloe leert de welpen duiken: Baloe zwaait een liaan met aan het einde een zacht voorwerp rond in een kring. Hoe langer de koord, hoe dieper de welpen moeten duiken.
  • Shere Khan wordt omringd door boze wolven omdat hij Mowgli wil aanvallen: welpen vormen een kring en geven een hand aan elkaar. Shere Khan (= welp) staat in het midden van de kring. Shere Khan moet proberen uit de kring te ontsnappen, maar de wolven verhinderen dat. Shere Khan kan slechts door onder water te duiken (onder armen) ontsnappen.
Materiaal:


2 autobanden en zo veel mogelijk tennisballen, koord met op het einde een zacht voorwerp.

Waarom.png
Materiaal : geen