Wet & belofte bij Welpen

Uit FOSwiki

Deze pagina is een onderdeel van de pagina Wet & belofte.

Het afleggen van de Wet & Belofte is voor de meeste Welpen zeer belangrijk. Ze willen zich hard inzetten om dit doel te bereiken. Het is een mooie, waardevolle en verrassende ceremonie. Het afleggen van de Belofte zorgt ervoor dat ze zich meer dan ooit inleven in het Welp-zijn en zich meer verbonden voelen met de andere Welpen.

Leid(st)ers verwijzen naar de Wet & Belofte als leidraad voor hoe een Welp zich hoort te gedragen. Om de plechtigheid meer gewicht te geven, besteden ze zeer veel zorg aan de inkleding van de ceremonie. De aflegging van Wet & Belofte is een feest, waarbij trouw aan de horde, vriendschap en respect voor elkaar centraal staan. Wet & Belofte hebben vaak, als er voldoende in wordt geïnvesteerd, een onuitwisbare invloed op de Welpen en zorgen voor een onvergetelijke herinnering.

Wet

De welpenwet klinkt zo:
Als Welp speel ik samen met de anderen in de jungle.
Ik luister naar de Oude Wolven.
Ik ben eerlijk, vriendelijk en ik hou vol.

Belofte

De belofte voor Welpen klinkt zo:
Akela,
Graag wil ik Welp zijn van onze horde.
Daarom wil ik mijn best doen om flink mee te spelen met alle Welpen en Oude Wolven.

Aan de slag met wet & belofte

  • De welpenwet en -belofte vind je ook terug in het Welpenboekje.
  • Je belofte afleggen is een belangrijk moment. Het is dan ook belangrijk dat de kinderen goed weten wat ze beloven. Bovendien is het belangrijk de algemene belofte om te zetten in concrete en haalbare dingen. Hiervoor kan je werken met een persoonlijke belofte. Laat je leden nadenken over hun sterke en zwakke kanten. Waar zijn ze goed in? Wat zijn hun kwaliteiten die kunnen bijdragen tot een sterke groep? Wat zijn hun werkpunten? Op welke dingen zouden ze kunnen letten? Het 'Kinderkwaliteitenspel' kan je hierbij helpen en is eenvoudig (en gratis) te ontlenen op het Landelijk Secretariaat. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 09/245.45.86 en we bekijken samen hoe het spel bij jou geraakt.

Meer ...

Meer over wet & belofte bij Welpen vind je hier.