2e De Westhinder

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 19 jan 2011 om 13:41 (bLogo mogelijk maken.)


Badgesquare200.gif
13 boot.png
Badgesquare200.gif


2e De Westhinder
(Seascouts)


Provincie: West-Vlaanderen
Plaats: Oostende

Opgericht: 1914
Leden: ongeveer 100
Leiding: 10

Contact.png

Eenheidsleid(st)er: Kristof Brackx alias ROG
Telefoon: email only!
Website: www.seascouts.be

E-mail: [email protected]06 boy.png
07 girl.png
Takindeling

Officële FOS indeling?: Ja

Bevers-Zeehonden: van 6 jaar tot 7 jaar. VG's-Juniors: van 14 jaar tot 15 jaar.
Welpen: van 8 jaar tot 10 jaar. Seniors: van 16 jaar tot 17 jaar.
JVG's-Aspiranten: van 11 jaar tot 13 jaar. Leiding:vanaf 18 jaar11 tent.png
Lokaalverhuur

Voor meer info zie www.seascouts.be
Wij zijn “SeaScouts Oostende” 2de FOS. Reeds meer dan 90 jaar 'de' nautische scoutsgroep uit Oostende & omstreken. 2de FOS duidt erop dat we aangesloten zijn bij FOS Open Scouting, de Vlaamse, pluralistische, overkoepelende Federatie. FOS draagt ons rechtelijk statuut, stippelt de grote beleidslijnen uit, organiseert permanente vorming voor leiding & leden en verzorgt de “grotere” administratie.


Binnen SeaScouts Oostende hebben we de eenheid en het comité.

De eenheid, een feitelijke vereniging bestaand uit de leiding en de kinderen/jongeren, verzorgt de algemene werking, kampen, extra activiteiten en de ledenadministratie. Iedere zondag worden er voor de leden, verdeeld in 5 leeftijdsgroepen van 6 tot 18 jaar, begeleide activiteiten georganiseerd. Spel en amusement, het leven op het water verkennen, samen dingen doen en verantwoordelijkheid leren nemen. Wie de kaap van volwassenheid (18 jaar) bereikt, wordt opgenomen in de leiding.


Het comité, dat is de VZW achter onze SeaScouts, wordt gerund door ouders, oud-scouts en sympathisanten. De VZW beheert ons patrimonium, staat in voor het onderhoud van onze vloot en onze lokalen en levert logistieke steun waar nodig.


Waarvoor staan we?

Iedereen is welkom bij SeaScouts Oostende, zonder onderscheid. Elke overtuiging is waardevol. Er is slechts één voorwaarde: iedereen heeft respect voor de mening van anderen. We maken geen onderscheid in huidskleur, afkomst, geloof, overtuiging. Angst en vooroordelen horen niet thuis bij ons. Evenmin zijn we een militaire organisatie of een kinderopvang. We zijn een jeugdvereniging die jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding geeft, en als kader daarvoor SeaScouting gebruikt.


Voor ons is niet vanzelfsprekend dat meisjes met poppen spelen en jongens in bomen klimmen. Het doorbreken van dergelijke rollenpatronen is dan ook één van onze doelstellingen. We kiezen daarom consequent voor een gemengde werking in alle leeftijdsgroepen.


Dat is wat wij verstaan onder actief pluralisme!