80e Kludde

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 19 jan 2011 om 13:19 (Logo in sjabloon toepassen)


Logo kludde.png
09 team.png
13 boot.png


80e Kludde
(Seascouts)


Provincie: Antwerpen
Plaats: Zandvliet

Opgericht: 1977
Groepsdas: blauw-wit
Leden: 32
Leiding: 6

Contact.png

Eenheidsleid(st)er: Marijke Janssens
Telefoon: 03/647.04.35
Website: http://www.seascoutskludde.be

E-mail: mailto://[email protected]06 boy.png
07 girl.png
Takindeling


Bevers-Zeehonden: van 5 jaar tot 8 jaar. VG's-Juniors: van 13 jaar tot 16 jaar.
Welpen: van 8 jaar tot 11 jaar. Seniors: van 16 jaar tot 18 jaar.
JVG's-Aspiranten: van 11 jaar tot 13 jaar. Leiding:vanaf 18 jaar11 tent.png
Lokaalverhuur

Onze lokalen kunnen gehuurd worden voor kampen en weekends. Voor meer inlichtingen neemt u contact op met :

Meer informatie op www.kludde.be.Waar en wanneer?

Onze basis is gelegen aan de Derde Weg 3 te Zandvliet, een deelgemeente van Antwerpen vlak tegen de Nederlandse grens. Vroeger was het gebouw een boerderij maar daar is vandaag de dag niet veel meer vante merken. Ons terrein is gelegen vlak naast de dijk die ons beschermt tegen het Schelde-Rijnkanaal. Het bestaat uit een groot grasveld met daarachter nog eens een even groot rietveld. Midden op het grasveld staatonze vlaggenmast. Het geheel is langs alle kanten ingesloten door beken. Aan de voorzijde van het gebouw ligt wat wij noemen ´de zandvlakte´. Dit is een immense opgespoten vlakte met tal van speelmogelijkheden. Zo is er een immense put waar je fantastisch verstoppertje in kan spelen. Een stukje verder ligt er ook nog eens een bos.

Hoewel onze lokalen vrij rustig gelegen zijn is het slechts een kwartiertje wandelen van de dorpskern van Zandvliet. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op amper 500 meter van de basis. Een stukje verder, aan de andere kant van de autosnelweg, ligt het grensoverschrijdende Moretusbos. Dit is zelfs groot genoeg om er droppingen van ettelijke kilometers te organiseren zonder dat je onderweg enig teken van beschaving tegenkomt.


Zomerligplaatsen varende takken : Jachthaven Theodorus Bergen op Zoom, Vermuidenweg

Zomerligplaatsen niet varende takken : Binnenschelde Bergen op Zoom


Lid worden?

Iedereen kan lid worden in het jaar dat hij/zij 5 wordt. Kom gerust even langs om de sfeer op te snuiven en wie weet ...... Nieuwe leden krijgen een proefperiode van 3 weken zonder lidgeld te hoeven betalen.

Had u graag nog meer informatie gehad, dan kan u steeds terecht bij onze eenheidsleiding, elke zondag op de basis of neem telefonisch contact op (zie hoger: rubriek contact eenheidsleiding).


Het ontstaan van "Kludde"

Kludde werd gesticht in 1977, door Bob Van Beeumen en Walter Boelen, voordien actief bij Lange Wapper.

Sinds de stichting heeft de groep altijd haar basis gehad aan de Schelde-Rijnverbinding in Zandvliet.

In een oude boerderij tegen de dijk vonden de kinderen een onderkomen vlak bij het water. In de loop der jaren werd aan deze oude hoeve heel wat veranderd. Het meest opvallende is de loods die er werd aangebouwd om de vloot tijdens het winterseizoen in onder te brengen zodat de nodige onderhoudswerken in degelijke omstandigheden konden worden uitgevoerd. Ook binnen werden er heel wat vernieuwingen aangebracht: een gezellige open haard,een grote speelzaal en 5 lokalen.