Buitengewoon

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 5 okt 2008 om 17:09 (Nieuwe pagina: right|200px "'''{{PAGENAME}}'''" was het jaarthema van '''2002-2003'''. ==Open scouting buitengewoon?== Open scouting, de meeste van ons zijn er...)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Buitengewoonpuntjes.jpg

"Buitengewoon" was het jaarthema van 2002-2003.

Open scouting buitengewoon?

Open scouting, de meeste van ons zijn er in opgegroeid of draaien toch al een tijdje mee. Wij kozen uit het ruime aanbod FOS om een deel van onze vrije tijd aan te geven. De wekelijkse samenkomsten, jaarlijkse kampen en voorbereidingen zijn in onze agenda vanzelfsprekendheden. We vinden het allemaal gewoon leuk.

Open scouting = buitengewoon

Maar wat wij doen is meer dan gewoon leuk. Wij creëren een veilige plek waar elk kind of jongere met zijn of haar talenten en beperkingen alle kansen krijgt zich ten volle te ontplooien. Bij ons mag je fouten maken en hoef je niet alles te kunnen. Er is altijd wel een tweede kans of iemand om je te helpen. We spelen, maar dat doen we niet zomaar. We proberen kinderen en jongeren tegelijkertijd iets mee te geven. Onze basispijlers: zelfwerkzaamheid, teamwork, medebeheer/-verantwoordelijkheid, dienst-gedachte, engagement, openheid en coëducatie zijn waarden waar we ons graag voor inzetten. Dat alles doen we dan ook nog eens volledig vrijwillig. We nemen zelfs de tijd om op cursus te gaan, zodat we ons nog beter ten dienste van kinderen en jongeren kunnen stellen.

Open scouting buitengewoon!

Wat wij doen is echt bijzonder. We mogen zeker trots zijn dat we ervoor kozen onze vrije tijd zo door te brengen. Het is buitengewoon dat we dit gewoon vinden. En dat mag gezien worden.

Open scouting buitengewoon …

Wat we doen is buitengewoon! En dit mogen we niet voor onszelf houden. We kunnen nog meer mensen van open scouting laten proeven en duidelijk laten zien voor welke waarden we staan. We mogen er niet voor terugschrikken nieuwe uitdagingen aan te gaan en waar nodig onze blik te verruimen. We gaan gewoon naar buiten, in de nabije omgeving en de ruimere maatschappij. We blijven gewoon doen waar we goed in zijn op onze eigen buitengewone manier.

Bron(nen)

Bron(nen):
  • FOS (hier ook visietekst etc.)