Capture the flag: verschil tussen versies

Uit FOSwiki

(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{activiteit | auteur = Elias Couvreur | eenheid-auteur = De Vleermuis | spelverloop en spelregels = <!--vul spelverloop en spelregels hieronder in--> Elk team beg...')
 
k
Regel 13: Regel 13:
 
| benodigdheden =
 
| benodigdheden =
 
<!--vul het nodige materiaal hieronder in-->
 
<!--vul het nodige materiaal hieronder in-->
- touw op kampen af te bakenen
+
*touw op kampen af te bakenen
- leventjes
+
*leventjes
- 2 vlaggen
+
*2 vlaggen
- raadseltjes en materiaal om leventjes te verdienen
+
*raadseltjes en materiaal om leventjes te verdienen
  
 
<!--schrap hieronder de rijen die niet passen: -->
 
<!--schrap hieronder de rijen die niet passen: -->

Versie van 3 dec 2012 om 23:10

09 team.png

Auteur: Elias Couvreur
Eenheid auteur: De Vleermuis

Spelverloop:
Elk team begint met een kamp te maken. In elk kamp komt er dan een vlag. Het is de bedoeling om de vlag van het andere team te bemachtigen en je eigen vlag te verdedigen. Je kan onderweg naar het andere team uiteraard gepakt worden door verdedigers van het team dat je aanvalt. Dat gebeurt zo: JVG team 1 tikt JVG team 2, 1 kiest dan een duel om het leven van de ander te verkrijgen. Je mag kiezen tussen volgende duels hanengevecht, pikatchu en voetje van de grond.

Als je in het andere kamp aankomt moet je een leventje hebben, dus telkens je een duel verliest keer je terug naar je kamp om een nieuw leventje. Als je het kamp met de vlag uit wil vluchten mag het andere team slechts beginnen pakken op 10 m van hun kamp. De persoon met de vlag moet ook een duel doen met degene die hem tikt om de vlag te verliezen, als hij het duel wint mag hij gewoon doorlopen. EEN MOEILIJKHEID IS: de leventjes zijn schaars, er moeten dus ook leventjes verdiend worden op een centraal punt bij de leiding (om ter diepste put in een minuut, wc rol nummeren, om ter verst spuwen, woordslang, tongerlo raadsel of ander voorstel leiding). Iedereen mag maar 1 maal per kwartier leventjes komen verdienen. Het spel kan voortdurend kantelen. Je kan bovendien alleen voor de vlag van het andere kamp gaan als je eigen vlag in je kamp ligt. HET DOEL: op het einde van het spel, de twee vlaggen in het kamp.

Benodigdheden:

  • touw op kampen af te bakenen
  • leventjes
  • 2 vlaggen
  • raadseltjes en materiaal om leventjes te verdienen