Carnaval: verschil tussen versies

Uit FOSwiki

 
Regel 46: Regel 46:
  
 
<!--deze activiteit is voor ... (schrap hieronder de rijen die niet passen)-->
 
<!--deze activiteit is voor ... (schrap hieronder de rijen die niet passen)-->
|a = in het bos
 
|b = in de stad
 
|c = op het plein
 
 
|d = binnen
 
|d = binnen
|e = in het donker
 
 
|f = in een thema
 
|f = in een thema
  
 
}}
 
}}

Huidige versie van 1 okt 2012 om 22:07

09 team.png

Auteur: Beverhandleiding
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:
De alom bekende en traditionele activiteit met carnaval is maskers maken en het blijft de kinderen boeien. Je kunt gebruik maken van een koker en doos of je maakt van stevig karton een half masker. Bepaal eerst, met potlood, waar de neus, ogen en mond zitten en knip deze uit. Vaak is hierbij wel hulp nodig. De grondvormen worden versierd als bv. een tovenaar of een oude man. Hiervoor kun je allerlei materiaal gebruiken. Daarna moet je er zeker mee gaan spelen. Als kleding doen wat lappen reeds wonderen. Een andere variatie is het ballonmasker. Blaas een ballon op tot ongeveer dezelfde grootte als je eigen hoofd. Leg er dan een knoopje in. Beplak de helft van de ballon nu met repen krantenpapier, gedrenkt in behanglijm. Laat alles goed drogen. Prik dan de ballon stuk. De beplakte helft blijft stevig. Knip nu ogen, neus en mond uit en verf het masker.

Feestmutsen

Bij feestdagen zoals carnaval horen natuurlijk ook feestmutsen. Het is heel prettig om al de feestvierders tijdens het feest zelf een eigen creatie in elkaar te laten kleven. Met gekleurd karton, crèpepapier, goud- en zilverkleurig papier, gekleurd zijdepapier en het wederzijdse enthousiasme als inspiratiebron zijn prachtige produkten te verwachten. Zo’n gezamelijke creatieve explosie brengt de feestvierders er helemaal in en geeft een sfeer van vrolijke saamhorigheid.

Op een feest moet er natuurlijk ook gegeten worden. En het smaakt eens zo goed wanneer dat snoepgoed er ook grappig uitziet.

Vruchten versieren

Maak van de fruitschaal een dierentuin. Met een beetje handigheid en veel fantasie kan je met verschillende vruchten grappige dieren maken. Een paar eenvoudige hulpmiddelen zijn cocktailprikkers, smarties, droge biscuitjes, geconfijte vruchten, enz.

Het konijn, van een peer gemaakt

Snij het steeltje van de peer af. Zet er 2 lange biscuitjes op bij wijze van oren. Met 3 smarties maak je de ogen en de neus. Druk ze er stevig in zodat ze vast blijven zitten. Met enkele pijpereinigers maak je de snorharen.

De giraf, van een appel gemaakt

Neem 4 cocktailprikkers die je in de appel drukt bij wijze van poten. Een andere prikker stelt de lange nek voor. Daar bovenop prik je een amandel vast. Opdat de appelgiraf niet zou omvallen, prik je de poten in een boterham.

Wortelfiguren

nodig : wortels, augurken, zilveruitjes

werkwijze : De wortels schoonmaken en in dunne schijfjes snijden. Uit de schijfjes kun je de kinderen met een speciaal kindermesje of een speciaal apparaatje figuurtjes laten snijden zoals hartjes, sterretjes, rondjes, enz. Op de wortelfiguurtjes steek je stukjes augurk of een zilveruitje vast.

Benodigdheden:


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: voor binnen, met een thema