Cursus Hoofdanimator

Uit FOSwiki

Basiscursus is een cursus van TRAVO

Wie

Als leider heb ik genoeg ervaring om leuke activiteiten in elkaar te boksen en om me op een verantwoorde manier te amuseren met de leden. Daarom heb ik binnen mijn tak of eenheid meer verantwoordelijkheden opgenomen. Ik richt me onder andere meer op mijn medeleiding en houd me bezig met de organisatie van mijn tak en andere activiteiten.

Ik verwacht geen tweede BC, maar een cursus die me helpt deze nieuwe verantwoordelijkheden op te nemen.

Wat

Ik als leider en binnen een ploeg van leiding wordt behandeld in blokken als rolpatronen, leiderschapsstijlen, de roos van Leary, communicatie, waarden, doelbewust programmeren, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid, evalueren, open blokken: een uitdaging en nog andere verrassingen!

Periode

De cursus loopt elk jaar in de herfstvakantie vanaf de eerste zaterdag tot de donderdag in die vakantie.

Kostprijs

De prijs van het geheel bedraagt €91. (dit is een richtbedrag, check hier voor het precieze bedrag)

Attest

Na de cursus ben je verplicht om nog eens 3 maanden binnen je eenheid actief te zijn. Daarna vul je samen met je eenheidsleiding een stageformulier in dat je ontvangt na het volgen van je stageperiode en dat je opstuurt naar het FOS-kantoor. Daarna krijg je het attest van hoofdanimator. De hele procedure kan drie tot zes maanden duren.

Met je officieel erkend attest kan je terecht bij andere organisaties en veel steden en gemeenten drukken hun waardering uit in subsidiëring voor het attest.

Inschrijven

Inschrijven kan via de FOS-website - LC Lees ook de Algemene Voorwaarden.

Bron(nen)

Bron(nen):