Eierexecutie

Uit FOSwiki
06 boy.png
07 girl.png
Eierexecutie

Auteur: Klipdas & Steppelemming
Tak(ken): JVG's-Aspiranten / VG's-Juniors


Wanneer.png

Duur van het spel: 2u

Waar.png

Terrein: bos

Wie.png

Aantal leden: onbekend
Groepen: 3 of meer
Aantal begeleiders: aantal groepen
Taakomschrijving van de begeleiders: onbekend


Wat.png


Spelverloop:


We verdelen de JVG's-Aspiranten in een blauwe, gele en groene groep. Elke groep heeft zo'n 10 gastjes, één leider en een eigen kamp. Elke groep krijgt een lint in zijn eigen kleur, om dassenroof mee te doen. En 100 eieren in zijn eigen kleur.

Fase 1

We tonen de executieplek. Er is een cirkel gemaakt in het bos, met daarrond 10 bierbakken. Hier wordt straks groep per groep geëxecuteerd met de eieren die ze verloren hebben.

Fase 2

De eieren liggen in de kampen. Het is de bedoeling een ei van een ander kamp te roven en naar je eigen kamp te brengen. Op elk moment kan je lintje gedassenrooft worden. Als je gedood bent blijf je 10min staan met open benen. Je kan sneller bevrijd worden: iemand kruipt dan door je benen.

Als je gedood wordt, mag de winnaar eventueel je ei afnemen (indien je er één bij hebt).

Fase 3

Alle groepen komen met al hun eieren naar de executie-cirkel. Groep per groep neemt plaats op de bierbakken, met zijn gezicht naar de cirkel in het midden. De andere groepen nemen plaats binnen de cirkel, en mogen nu bekogelen met de eieren die ze van de groep op de bakken veroverd hebben.

(bvb. groep Geel staat op de bakken. In hun kamp lagen gele eieren. Nu mogen de andere groep de gele eieren die ze bemachtigd hebben, naar de mensen op de bakken gooien)

Wie valsgespeeld heeft in het spel, wie van zijn bierbak is gevallen, wie niet met zijn gezicht naar de cirkel bleef kijken,... Gaat door naar fase 4.

Fase 4

De personen die een ticketje voor fase 4 "bemachtigd" hebben, nemen plaats op de bakken. Alle resterende eieren (= de eieren die nog in de kampen lagen, en nooit veroverd zijn) moeten nu op. Punt.

Materiaal:


  • linten in de kleur van de groep, één voor elk lid van de groep.
  • eieren in de kleur van de groep. Wij hadden zo'n 100 per groep voorzien.
  • verf om de eieren te kleuren (zie voorgaande)
  • 12 bierbakken om op te staan (executieplek)
  • touw of lint om de kampen en de executieplek af te bakenen.
Waarom.png

Doelstelling van het spel: zoveel mogelijk eieren naar je eigen kamp brengen