Hoe maak je een dasring?

Uit FOSwiki

Mijn herinnering aan zelfgemaakte dasringen dateert nog van bij de welpen. We hadden ons eerste weekend en op de laatste avond kwam de Baghera langs. Die gaf ons als beloning voor ‘t één of ‘t ander een zelfgemaakte dasring. Lange tijd waren de welpen van mijn generatie dan ook trotse dragers van dit kleine sieraad.
Ik vermoed dat ik mijn dasring tijdens een bosspel met de aspiranten verloren ben. En daardoor verdween hij voor lange tijd uit mijn geheugen. Enkele jaren geleden echter leerde een "oud scouts" me hoe je nu eigenlijk zulke dasringen maakt. Sindsdien heeft dit kleinood al op verschillende scoutskampen voor een gevoel van verbondenheid gezorgd.
Wat heb je nodig:
ongeveer 110 cm touw
bijgevoegde tekeningen
een gezonde portie concentratie
Dasring1.jpg

Volg de tekening exact. Let op ieder detail. De plaats waar het touw kruist in situatie 1 is het midden van het touw. Bij tekening 3 en 5 moet je aandacht hebben voor het verloop van het touw. Zodra je aan situatie 6 komt, is je basispatroon klaar.
Zorg dat je een binnendiameter hebt van ongeveer 4,5 cm. Indien jouw resultaat groter is, trek je alles nog eens goed aan of maak je de dasring opnieuw maar dan rond 2 vingers i.p.v. 3.
Dasring2.jpg

Als je basispatroon klaar is, heb je twee losse uiteinden. Volg daarna met één uiteinde het andere uiteinde in tegenovergestelde richting.
Als je touw op is, doe je met het andere uiteinde net hetzelfde (maar dan in de andere richting). Tot je overal minstens 2 keer gepasseerd bent.