Hoofdpagina

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 19 jan 2011 om 02:47 (Eens kijken wat dit doet met de bladspiegel.)

Kalender icon.gif

Nieuw in de etalage


Buitenlandse Kampen

Buitenlands Kamp.png

Heel wat Seniortakken zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen van hun buitenlands kamp. Buitenlanddag was de ideale gelegenheid om alle nodige informatie te verzamelen. Buitenlanddag gemist? Of wil je graag alle info nog eens op een rijtje? Neem dan een kijkje op pagina Buitenlandse kampen, of snuister eens door de landenfiches van Hongarije, Macedonië, Noorwegen, Rome en Toscane, Schotland en vele andere landen.

Fairytale bookmark.png 29 novemberNieuwe leden

Kom je net in leiding? Verander je van tak? Verdiep je dan even in de leefwereld van je nieuwe leeftijdsgroep en surf naar de startpagina van de betreffende tak:

Leeftijdskenmerken Bevers-Zeehonden - Bever-Zeehondenwerking
Leeftijdskenmerken Welpen - Welpenwerking
Leeftijdskenmerken JVG's-Aspiranten - JVG-Aspirantenwerking
Leeftijdskenmerken VG's-Juniors - VG-Juniorwerking
Leeftijdskenmerken Seniors - Seniorwerking

Zou het fijner zijn met nog meer leden? Neem dan een kijkje op de pagina ledenwerving.

Fairytale bookmark.png 02 augustus

Leiding motiveren

Leiding.png

Samen een eenheid runnen is geen vanzelfsprekendheid. Er komt heel wat bij kijken. En naast al die taken en verantwoordelijkheden wil iedereen ook nog aandacht besteden aan z’n studies, werk, vrienden of lief. Gelukkig staat deze wiki boordevol informatie over hoe je samen kan stilstaan bij jullie engagement en motivatie:


Fairytale bookmark.png 29 november

JOTA-JOTI

Logo joti.png


JOTA-JOTI Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet zijn 2 wereldwijde initiatieven die jaarlijks plaats vinden tijdens het derde volledige weekend van oktober (dit jaar dus op 16-17 oktober). Scouts en gidsen uit de hele wereld trachten dit weekend met elkaar in contact te komen via radiozenders of via het internet vanuit hun eigen lokaal, hun eigen dorp.

Lees meer...

Fairytale bookmark.png 11 oktober

Ceremonies


Groet.png

Het kamp is voor velen ook een moment voor ceremoniële activiteiten: wet & belofte komen aan bod, voor sommigen is het totemisatietijd, nog anderen organiseren een diepzinnig moment aan het kampvuur (of waarom niet alle drie?). Lees er alles over op de volgende pagina’s:

Fairytale bookmark.png 18 mei

Leiden zonder lijden

Leiden zonder lijden.png

Positief omgaan met je scouts & gidsen

Om je tak draaiende te houden is niet enkel de organisatorische kant van de zaak belangrijk. Naast het ontwikkelen van leuke, interessante en afwisselende activiteiten, moet je ook een band opbouwen met je leden en hen een heel jaar lang begeleiden. Een goede begeleidershouding kan mee aan de basis liggen van een sterke band. Je zal merken dat je veel problemen kan vermijden of eenvoudig kan oplossen.

In de reeks leiden zonder lijden:

Begeleidershouding
Gewenst & ongewenst gedrag
Problemen oplossen
Belonen & straffen
Pesten
ADHD
Fairytale bookmark.png 30 september