Huisstijl

Uit FOSwiki


Buttons.png

De nieuwe huisstijl est arrivé!

Met de nieuwe FOS-huisstijl kan elke eenheid zijn eigen kleine stijl creëren zonder daarbij het FOS-gevoel te verliezen. Elke button in de nieuwe stijl draagt namelijk betekenis in zich. Je kan dus zelf je buttons kiezen en tot een betekenisvol en mooi ogend geheel weven.

We verwachten niet dat elke eenheid meteen schoon schip maakt en de oude stijl zomaar overboord gooit. Deze dingen vragen tijd. Toch is het de bedoeling dat de huisstijl geleidelijk maar zeker ingang vindt bij onze eenheden. Daarom zullen wij er alles aan doen om de juiste elementen aan te reiken zodat ook jij van de nieuwe stijl iets persoonlijks kunt maken.

N.B. De benaming "Open Scouting" is een beschermde merknaam en mag ook enkel gebruikt worden door FOS-eenheden. Ben je geen lid van onze federatie, dan kan je via ons landelijk secretariaat (zie contactgegevens) een aanvraag doen om van onze elementen gebruik te maken.

Aan de slag

Lees vooral eerst de huisstijlgids, daarin leggen we je uit waar we vandaan komen, hoe we de zaken zien, en vooral, hoe jij in je eenheid aan de slag kan met al die verschillende logo's, buttons, kleuren en bestandsformaten. Huisstijlgids, in PDF (2,8 MB)

Ga daarna zelf aan de slag met het lettertype, het logo en de buttons. Op de FOS-site vind je een volledige huisstijl-pagina, waar je volgende elementen van de huisstijl kan downloaden:

  • Het officiële logo van FOS Open Scouting is het logo in groen en blauw met een witte achtergrond. Alle andere logo's zijn afgeleid van dit moederlogo.
  • Omdat niet alles volledig in kleuren wordt gedrukt, bestaat er ook een monochrome variant van het logo. Bij deze versie raken de lijnen van het logo en de tekst elkaar niet, zodat ook bij éénkleurdruk het logo netjes en leesbaar blijft. Dit logo mag dus enkel worden gebruikt voor toepassingen waarvoor het moederlogo niet in aanmerking komt!
  • Enkel indien kleur echt geen optie is, kun je gebruik maken van deze versie in zwart-wit.
  • In een ideale wereld staat het logo altijd op een witte achtergrond, maar soms is dit simpelweg niet mogelijk. Probeer toch, indien enigszins mogelijk, het logo op een juiste achtergrondkleur te krijgen, namelijk het FOS-blauw.
  • Deze buttons zijn de basisset die we jou als FOS Open Scouting nu aanbieden, maar uiteraard zullen er in de toekomst buttons bijkomen.
  • Je kan moeilijk verwachten dat je een losstaand logo losjesweg kan doen passen bij de dartele buttons, daarom hebben we ook een moederbutton met logo.
  • FOS Open Scouting heeft een eigen lettertype: Auto 1. We gebruiken het zowel voor titels als voor tekst. En als je het lettertype installeert, zul je zien dat ook deze pagina al in Auto 1 is gezet.
  • Er zijn ook enkele sjablonen waar je rustig mee aan het huisstijlen kunt gaan. Een powerpoint, een verslag, een nota, een digitale brief, een uitnodiging.

Zie ook