Job of dop

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 27 sep 2012 om 17:21

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Welzijnszorg
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:
“Op een dag vind je de job van je leven, en dan ben je weg natuurlijk!” Klinkt veelbelovend, maar wat als die dag niet aanbreekt? Leef je in armoede, dan kun je soms héél lang op de job van je dromen wachten. Want niet iedereen heeft gelijke kansen. Hoe lager je op de sociale ladder staat, hoe minder kansen je hebt op de arbeidsmarkt. Job op dop? Een reuzengroot verschil. De spelers ondervinden het aan den lijve. Hoe langer aan de dop, hoe meer in ‘t slop. Op de arbeidsmarkt komt het erop aan om je bedrijf rendabel te houden en uiteindelijk de Gelijkekansenkrans te winnen. Niet het meest winstgevende bedrijf, maar het bedrijf dat kansrijke keuzes maakte, wordt aan het einde van de rit beloond.

‘Job of dop’ brengt een actueel thema dichter bij het bed van 12- tot 18-jarigen. De spelers gaan op in het woordenspel ‘Time’s Up’ en leven zich uit in de proeven van de jobbeurs. Tussendoor moeten er tactische en inhoudelijke keuzes gemaakt worden.

Benodigdheden:

  • speldoos: deze is gratis te ontlenen bij FOS Open Scouting via [email protected] of 09/245 45 86. Neem contact met ons op en dan bekijken we hoe dit makkelijkst tot bij jou raakt.