Koeienvlaaienspel

Uit FOSwiki

Versie door Driesken1992 (155e De Feniks) (overleg | bijdragen) op 15 okt 2012 om 19:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{activiteit | auteur = Kwikstaart | eenheid-auteur = 155e De Feniks | spelverloop en spelregels = <!--vul spelverloop en spelregels hieronder in--> Dit wordt het ...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Kwikstaart
Eenheid auteur: 155e De Feniks

Spelverloop:
Dit wordt het best gespeeld op een open veld.
Het terrein wordt afgebakend met een lint als volgt: een groot rechthoek (breedte: 15m - lengte 30m), dit wordt dan nog eens onderverdeeld in gelijke 3 stukken.
Vooraf moet je met uw gasten volgende zaken maken: lijmballen en schilden. De bedoeling is om ballen naar het andere team te werpen en ze zo te doden à la "capture the flag".

Voorbereiding
Rol krantenpapier in bolletjes (maak er zeker genoeg, minimum 50 p.p.) Dop de balletjes in behangerslijm Nadat ze een beetje gedroogd en hard zijn, dop je ze in de verfpot van jouw team Maak ook schilden om je te beschermen tegen inkomende ballen van de vijand. Bind, plak, kleef karton aan elkaar om een deftig schild te hebben.

Het spel
Beide teams staan aan de uiteinden van het veld. Het lint dat de grenzen aanduid van de 3 speelvlaktes zijn zogezegd "rivieren". Elk team heeft een brug (stuk karton) dat ze kunnen leggen en verleggen op het lint en waar ze dus kunnen oversteken. De emmer met ballen blijft staan aan de uiteinden, waar ook de vlag ligt (je pakt het aantal ballen mee die je kan dragen). De spelers lopen op het fluitsignaal naar elkaar toe en leggen hun bruggen om in het middelste gedeelte terecht te komen. Je gooit met ballen naar de vijand en wanneer je geraakt bent lig je uit het spel (een variant: terugkeren, even wachten en weer doordoen). Je probeert de vlag te veroveren van het andere team en loopt terug. Ballen die je schild raken, doen jou niet dood.
Je kan ook werken met 1 vlag in het midden.

Je kan dit evengoed in het donker spelen en misschien zelfs fuoricerende verf kopen als extra'tje

Benodigdheden:
- behangerslijm
- verf (2 kleuren)
- karton
- lint
- krantenpapier

- 2 vlaggen