Luizen

Uit FOSwiki


Luizen – Neten

Bevers- Zeehonden met neten of luizen. Eerst één of twee, dan vijf en ten slotte iedereen, inclusief de leiding. Iedereen met de handen in het haar… letterlijk en figuurlijk? Heel waarschijnlijk klinkt dit je bekend in de oren… Over het wetenschappelijke aspect van de problematiek kunnen we je alweer doorverwijzen naar bovenstaande webstek. Wat is het verschil tussen, wat zijn de gevolgen, wat kan je eraan doen enz. Je leest het er allemaal.

Hieronder lees je nog enkele handige tips betreffende deze problematiek:

  • Controle voor kampen en op de eerste dag ervan kan veel onheil verhinderen, luizen uitkammen neemt veel tijd in beslag, zeker als veel kinderen ze zitten hebben.
  • Er bestaan veel luizenproducten. Lees steeds goed de bijsluiter en contacteer eventueel de ouders alvorens een bever- zeehond ermee te behandelen… Vergeet ook niet alle medische fiches ten gronde door te nemen.
  • Ouders kunnen gerust aangesproken worden over deze problematiek. Je mag hen zeker vragen hun kinderen uitgebreid te behandelen voor ze naar de scouts komen (zeker in aanloop naar eventuele weekends of kampen).