Mijn voorwerp

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 27 sep 2012 om 18:26

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Scouts et Guides Pluralistes de Belgique
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:
Voor deze activiteit dien je aan elk lid van je tak te vragen om een voorwerp mee te brengen dat voor hen van belang is. Ofwel omdat het vanuit hun thuisland komt, het een sentimentele waarde heeft, het een origineel en zeldzaam iets is, en zo voort …

Alle deelnemers zitten comfortabel neer in een cirkel. Elke deelnemer beschrijft zijn voorwerp, het nut ervan en de reden waarom het zo waardevol is voor hen.

Bemerkingen:

Leiders hebben deze activiteit geprobeerd met bevers-zeehonden omdat ze merkten dat sommige onder hen nooit handen wilden vast houden van kinderen van Afrikaanse origine. Deze activiteit hielp hun gedrag te veranderen omdat het iedereen de kans gaf iets interessants te weten te komen over anderen en de nieuwsgierigheid van de groep te wekken over de verschillen.

Het is geen probleem indien een van de kinderen zijn/haar voorwerp vergeten heeft. Dit verandert niets… Ze kunnen het altijd tekenen of boetseren met plasticine, of … Je kan ook vragen het mee te brengen tegen de volgende activiteit.

Benodigdheden:Een persoonlijk voorwerp van iedere deelnemer.

''Bronvermelding: Scouts & Guides Pluralistes de Belgique, Animer SPI - vivre les différences, fiche A23, 2004

Zij haalden de mosterd dan weer bij Brander P. e.a., educational kit All different All equal Education pack: ideas, resources, methods and activities for informal intercultural education with Young people and adults, Strasburg: European Youth Centre, 1995 ( © Council of Europe)''