Nationaal vrijwilliger: verschil tussen versies

Uit FOSwiki

(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Elke scout/gids die een steentje bijdraagt op nationaal niveau mag zich een nationale vrijwilliger noemen. Zo kom je terecht in een compleet nieuwe 'eenheid' waar a...')
 
k
Regel 2: Regel 2:
  
 
=Vergaderen=
 
=Vergaderen=
 +
In het jeugdwerk [[vergaderen]] we nog al vaak. Helemaal niet erg, die onderlinge uitwisseling, inspraakkansen, het aftoetsen bij elkaar en soms heftige discussies zijn net onze sterkte. Maar soms kunnen we het wel wat efficiënter aanpakken allemaal.
 +
 
==Vergadertechnieken==
 
==Vergadertechnieken==
 +
...
 +
 +
Elders op deze wiki krijg je enkele [[vergadertechnieken]] voorgeschoteld.
  
 
==Vergadermethodieken==
 
==Vergadermethodieken==
 +
...
 +
 +
Neem dus zeker eens een kijkje op de wiki-pagina over [[vergadermethodieken]], of surf eens naar de [http://www.steunpuntjeugd.be/index.php?a=methodiekendatabank Methodiekendatabank] van de [http://ambrassade.be/onze-projecten Ambrassade].
 +
  
 
==Afspraken over vergaderingen==
 
==Afspraken over vergaderingen==

Versie van 12 feb 2014 om 14:42

Elke scout/gids die een steentje bijdraagt op nationaal niveau mag zich een nationale vrijwilliger noemen. Zo kom je terecht in een compleet nieuwe 'eenheid' waar andere afspraken gelden, je andere vaardigheden nodig hebt, etc. Om je als nationaal vrijwilliger wegwijs te maken vind je hieronder over tal van onderwerpen door verwijzingen naar interessante lectuur, maar ook een aantal afspraken.

Vergaderen

In het jeugdwerk vergaderen we nog al vaak. Helemaal niet erg, die onderlinge uitwisseling, inspraakkansen, het aftoetsen bij elkaar en soms heftige discussies zijn net onze sterkte. Maar soms kunnen we het wel wat efficiënter aanpakken allemaal.

Vergadertechnieken

...

Elders op deze wiki krijg je enkele vergadertechnieken voorgeschoteld.

Vergadermethodieken

...

Neem dus zeker eens een kijkje op de wiki-pagina over vergadermethodieken, of surf eens naar de Methodiekendatabank van de Ambrassade.


Afspraken over vergaderingen

  • Op het Landelijk Secretariaat zijn er twee vergaderzalen ter beschikking. Je reserveert een vergaderzaal via http://reservatie.fos.be/

Vormingen

Learning by doing, dat vinden we bij FOS Open Scouting heel belangrijk. Maar soms wil je ook wel eens je blik verruimen, ben je op zoek naar nieuwe inzichten of wil je een springplank om jezelf als nationaal vrijwilliger te lanceren. Als nationale vrijwilliger krijg je de kans om zowel nationaal als internationaal vormingen te volgen.

Nationale vormingen

Zie je een interessante vorming? Koppel dan even met een van de stafmedewerkers terug. Als de inhoud relevant is en de kostprijs meevalt, dan staat je vast niets in de weg om deze vorming, workshops of studiedag te volgen.

Ook intern wordt er wel eens vorming georganiseerd. Zo is er op het jaarlijkse structuurweekend steeds plaats voor een serieus vormingsblok.

Internationale vormingen

FOS Open Scouting is aangesloten bij WOSM & WAGGGS. Hierdoor krijgen we de kans om in te tekenen op heel wat Europese & zelfs internationale evenementen. FOS Open Scouting voorziet zelfs een budget zodat er jaarlijks een aantal nationale vrijwilligers hun blik zouden kunnen verruimen.

Ploeg internationaal maakt elk jaar een selectie van seminaries die naar de ploegen worden doorgestuurd. In samenspraak met de stafmedewerkers wordt bepaald aan welke internationale events we willen deelnemen.

Afspraken vormingen

  • De deelname wordt steeds teruggekoppeld met de stafmedewerkers.
  • Bij internationale vormingen komt de federatie tussen in de reis- & deelnamekosten. Van de deelnemers wordt er een bijdrage van €7 per dag gevraagd.
  • Bij nationale vormingen betaalt FOS Open Scouting zowel de reis- als deelnamekosten.

Onkosten