Nationaal vrijwilliger: verschil tussen versies

Uit FOSwiki

k
(Onkosten)
Regel 40: Regel 40:
  
 
=Onkosten=
 
=Onkosten=
De nationale vrijwilligers van FOS Open Scouting kunnen sommige kosten indienen. Er is een [http://www.fosopenscouting.be/userfiles/files/administratie/nationaal/Onkostennota_Verplaatsing2014.doc formulier voor verplaatsingen], en een ander [http://www.fosopenscouting.be/userfiles/files/administratie/nationaal/Onkostennota_Verbruik2014.doc formulier voor de overige kosten]. En als het je eerste keer is, dan is er gelukkig ook nog een [http://www.fosopenscouting.be/userfiles/files/administratie/nationaal/Leidraad-onkostennota-2012.pdf leidraad]!
+
De nationale vrijwilligers van FOS Open Scouting kunnen sommige kosten indienen. Er is een [http://www.fosopenscouting.be/userfiles/files/administratie/nationaal/Onkostennota_Verplaatsing2014.doc formulier voor verplaatsingen], en een ander [http://www.fosopenscouting.be/userfiles/files/administratie/nationaal/Onkostennota_Verbruik2014.doc formulier voor de overige kosten]. En als het je eerste keer is, dan is er gelukkig ook nog een [http://www.fosopenscouting.be/userfiles/files/administratie/nationaal/Leidraad_invullen_onkostennota_2014.pdf leidraad]!
  
 
Wacht niet tot december, maar probeer frequent onkostenformulieren in te vullen. Onkostenformulieren die pas in het kalenderjaar na de kosten toekomen worden niet meer uitbetaald. Er is enkel een uitzondering voor onkosten gemaakt in december. Die kun je begin januari nog indienen. Probeer er ook op te letten dat je de [http://www.fosopenscouting.be/nl/administratie/fos-nationaal/nationale-vrijwilliger onkostenformulieren] correct en volledig invult!
 
Wacht niet tot december, maar probeer frequent onkostenformulieren in te vullen. Onkostenformulieren die pas in het kalenderjaar na de kosten toekomen worden niet meer uitbetaald. Er is enkel een uitzondering voor onkosten gemaakt in december. Die kun je begin januari nog indienen. Probeer er ook op te letten dat je de [http://www.fosopenscouting.be/nl/administratie/fos-nationaal/nationale-vrijwilliger onkostenformulieren] correct en volledig invult!

Versie van 6 aug 2014 om 16:36

Elke scout/gids die een steentje bijdraagt op nationaal niveau mag zich een nationale vrijwilliger noemen. Zo kom je terecht in een compleet nieuwe 'eenheid' waar andere afspraken gelden, je andere vaardigheden nodig hebt, etc. Om je als nationaal vrijwilliger wegwijs te maken vind je hieronder over tal van onderwerpen door verwijzingen naar interessante lectuur, maar ook een aantal afspraken.

Vergaderen

In het jeugdwerk vergaderen we nog al vaak. Helemaal niet erg, die onderlinge uitwisseling, inspraakkansen, het aftoetsen bij elkaar en soms heftige discussies zijn net onze sterkte. Maar soms kunnen we het wel wat efficiënter aanpakken allemaal.

Vergadertechnieken

...

Elders op deze wiki krijg je enkele vergadertechnieken voorgeschoteld.

Vergadermethodieken

...

Neem dus zeker eens een kijkje op de wiki-pagina over vergadermethodieken, of surf eens naar de Methodiekendatabank van de Ambrassade.


Afspraken over vergaderingen

  • Op het Landelijk Secretariaat zijn er twee vergaderzalen ter beschikking. Je reserveert een vergaderzaal via http://reservatie.fos.be/

Vormingen

Learning by doing, dat vinden we bij FOS Open Scouting heel belangrijk. Maar soms wil je ook wel eens je blik verruimen, ben je op zoek naar nieuwe inzichten of wil je een springplank om jezelf als nationaal vrijwilliger te lanceren. Als nationale vrijwilliger krijg je de kans om zowel nationaal als internationaal vormingen te volgen.

Nationale vormingen

Zie je een interessante vorming? Koppel dan even met een van de stafmedewerkers terug. Als de inhoud relevant is en de kostprijs meevalt, dan staat je vast niets in de weg om deze vorming, workshops of studiedag te volgen.

Ook intern wordt er wel eens vorming georganiseerd. Zo is er op het jaarlijkse structuurweekend steeds plaats voor een serieus vormingsblok.

Internationale vormingen

FOS Open Scouting is aangesloten bij WOSM & WAGGGS. Hierdoor krijgen we de kans om in te tekenen op heel wat Europese & zelfs internationale evenementen. FOS Open Scouting voorziet zelfs een budget zodat er jaarlijks een aantal nationale vrijwilligers hun blik zouden kunnen verruimen.

Ploeg internationaal maakt elk jaar een selectie van seminaries die naar de ploegen worden doorgestuurd. In samenspraak met de stafmedewerkers wordt bepaald aan welke internationale events we willen deelnemen.

Afspraken vormingen

  • De deelname wordt steeds teruggekoppeld met de stafmedewerkers.
  • Bij internationale vormingen komt de federatie tussen in de reis- & deelnamekosten. Van de deelnemers wordt er een bijdrage van €7 per dag gevraagd.
  • Bij nationale vormingen betaalt FOS Open Scouting zowel de reis- als deelnamekosten.

Aansluiting en verzekering

Als nationale vrijwilliger betaal je net als elke scouts- en gidsenleider je lidgeld. Door het volledige lidgeld te betalen ben je een jaar lang verzekerd door FOS Open Scouting. Als je reeds aangesloten bent bij je eenheid en daar jaarlijks het lidgeld betaalt ben je goed verzekerd (ook voor nationale vergaderingen en activiteiten). Ben je niet meer actief in je eenheid, betaal dan telkens voor 15 december (of zo snel mogelijk) je lidgeld via FOS Nationaal (lees hier hoe je dit doet).

Onkosten

De nationale vrijwilligers van FOS Open Scouting kunnen sommige kosten indienen. Er is een formulier voor verplaatsingen, en een ander formulier voor de overige kosten. En als het je eerste keer is, dan is er gelukkig ook nog een leidraad!

Wacht niet tot december, maar probeer frequent onkostenformulieren in te vullen. Onkostenformulieren die pas in het kalenderjaar na de kosten toekomen worden niet meer uitbetaald. Er is enkel een uitzondering voor onkosten gemaakt in december. Die kun je begin januari nog indienen. Probeer er ook op te letten dat je de onkostenformulieren correct en volledig invult!