Open Kamp

Uit FOSwiki

Versie door Femke (500e Nationale structuren) (overleg | bijdragen) op 22 jan 2014 om 15:34 (Open Kamp, wat is dat?)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Zin om tijdens de zomer (juli of augustus) eens je grenzen te verleggen tijdens een uitdagend scoutskamp? Dat kan: ga als leid(st)er of foerier mee op een Open Kamp, samen met onze vrienden van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Open Kamp, wat is dat?

Open Kamp is een scoutskamp, zoals jullie het kennen, maar dan met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren die normaal niet (kunnen) meegaan op scoutskamp.

Wanneer is dat?

Jaarlijks zijn er een tiental verschillende Open Kampen verspreid over gans Vlaanderen, voor meerdere leeftijdsgroepen. De kampen gaan altijd door in de zomervakantie. Soms zijn er zelfs buitenlandse kampen met Open Kam-Seniors/Jinners!

Wie organiseert dat?

Open Kamp wordt helemaal op vrijwillige basis georganiseerd door de Gouwen van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zij nodigen de leid(st)ers van FOS Open Scouting hartelijk uit om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring.

Wat wordt er verwacht?

Als foerier kook je voor de kinderen/jongeren en de leiding. 's Middags spring je even in om activiteiten te doen met de gasten zodat de leiding even kan rusten. Want, een Open Kamp is intensief... Heel intensief, maar des te leuker!

Als leid(st)er kom je voor het kamp (vanaf februari-maart tot juni) een 3-tal keer samen met je medeleiding, bereid je het kamp tot in de puntjes voor, ben je aanwezig op voor- en nakamp en zet je je 100% in voor de gasten.

Wakostda?

Afhankelijk van Gouw tot Gouw kost een kamp O Euro tot maximaal 25 Euro. Daar hoef je het dus alvast niet voor te laten.

Meer informatie

Hou de website website en Facebookpagina van FOS Open Scouting in de gaten voor praktische info en concrete data.

Vervolgens kan je naar één van de info-avonden van de Gouwen gaan. De Open Kampen worden door hen georganiseerd. Elke Gouw heeft een startvergadering voor (nieuwe) leiding.

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan als leid(st)er op Open Kamp? Of wil je als leidingsploeg meer informatie over Open Kampen? Laat het weten aan [email protected] of mail naar [email protected]