Overleg gebruiker:Steppelemming (200e De Vleermuis)

Uit FOSwiki

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Komaan allen! Overleg met mij!

10.10.8.2 zei:

Pieter, ik zal dat morgen eens bekijken en wat mensen voor zoeken eventueel. De kans dat dit voor saamdagen gebeurd is niet zo groot. Maar ik zal het op het asap lijstje zetten... :)

Nauwgezette Arend (500e Nationale structuren) zei:

Bedankt voor het compliment. Er stond nog niets bij JV/JG's-Aspiranten in de etalage, dus ik heb de vrijheid genomen daar voorlopig het Zakboekje Teervoet te zetten, zodat iedereen die het aanbelangt, het gemakkelijk kan vinden. Ik neem echter aan dat het niet de bedoeling is dat iedereen zijn eigen pagina's daar zomaar in de kijker zet? Dat die pagina uiteindelijk enkel door beheerders wordt aangepast?

Arend

Steppelemming (200e De Vleermuis) zei:

Bij gebrek aan vergaderingen/debatten over wiki concepten gaan we nu nog uit van mijn visie. Vanaf het moment dat er openlijk met genoeg mensen over kan gediscussieerd worden (bij voorkeur via de wiki zelf) wordt de "wiki-strategie" vervangen door de algemene consensus. Ik hoop dat je (nu al) met mij in discussie wilt treden over enkele van deze strategiepunten.

Een van de strategieën die nu toegepast worden is zo veel mogelijk aanpasbaar te maken door iedereen (maw enkel als het echt echt echt moét de pagina te sluiten, bv fundamenten).

Ik denk dat we het idee van "fos als instantie die alles het beste weet en over alles officieel standpunt heeft" moeten loslaten. FOS Open Scouting is volgens mij (maar) een van de spelers uit het complexe scoutingsysteem: de leiding, de eenheden, de ouders, FOS nationaal, ...

In die logica zie ik niet in de hoofdpagina niét toegankelijk te maken voor de "gewone" gebruiker. Hij zal maar een typfout te verbeteren hebben of een interessanter artikel hebben voor de etalage (beide gevallen zijn nu al voorgevallen, met maar een 5 tal actieve gebruikers op de wiki!). En wie zijn wij om te bepalen wie toegang krijgt tot wat?

In ieder geval wil ik het proberen. Als het echt echt echt niet lukt kan er nog altijd slotje op, maar als we het nu al op slot doen zullen we het nooit weten!

Wat denk jij hiervan?

ps: dit is een ingewikkelde en lange discussie, maar ik zou er graag nu al mee beginnen ...

Klipdas (155e De Feniks) zei:

Voorlopig ben ik het eens met wat je hier stelt. kZal 't u zeker laten weten moest dat veranderen, maar dat weet ge wel denk ik.

Wel een vraagske. Bovenaan de wiki staat:


Op deze website vind je als leiding of vrijwilliger van FOS Open Scouting alle informatie die je kan helpen met je werking. 
Spelen, technieken, verhalen, liedjes, artikels, cursusmateriaal, tekeningen, eenheden, evenementen, de fundamenten, veiligheidsrichtlijnen, tips, ... 
in totaal reeds 843 pagina's


Is dat puur wat de website doet: het ondersteunen van de huidige werking? Of is er ook plaats voorzien voor bijvoorbeeld geschiedenis van FOS Open Scouting en voorbije voorvallen/evenementen. Ik besef er zowel pro's als contra's zijn om zulks erop te smijten (eenvoudigheid in de ondersteuning van de werking versus volledigheid,...).

Even een voorbeeldje om de gedachten te vestigen: Ik ben leider in een scoutsgroep en herinner mij de provinciale speldagen. Nu neemt mijn eenheid hieraan al lang niet meer deel. Zou dit komen omdat mijn voorgangers zich afgezonderd hebben of omdat de speldagen hebben opgehouden te bestaan? -> ik typ hiervoor 'provinciaal' of 'provinciale' of 'nawelda' in de linkerzoekbalk in. Hoe het ook zij, veel verder dan enkele stukjes over seniors die helpen op dergelijke evenementen kom ik niet. Ik vind ook niet echt info over provinciale ploegen, al komt het begrip wel op de wiki voor.

Ik weet dat de kans dat iemand dergelijke zoektocht maakt minimaal is, maar zijn mss nog zulke zaken.


Nu vraag ik mij af:

  • Ofwel bestaan de provinciale ploegen nog, dus er is/komt info ivm provinciale werking.
  • ofwel is de provinciale invulling verdwenen en is de tekst van de seniors dus verouderd
->enkel huidige werking wordt ondersteund, dus we verwijderen elke verwijzing naar provinciale ploegen
->ook dingen die passé zijn worden hier verzameld, dus er is/komt info ivm provinciale werking.


Voor 't zelfde geld heb ik het een en ander zwaar over het hoofd gezien, maar dat zie ik dan wel.

Groet,

Klipdas.

Klipdas (155e De Feniks) zei:

Oh ja, moest er geschiedenis van Scouting bijmoeten (voorlopig ga ik er vanuit van niet). Waar is er dan een plaatsje om dit onder te brengen? Het is denk ik niet raadzaam om dit een prominente plaats te bedelen op de voorpagina, gezien het doelpubliek. Mensen zullen veelal concrete dingen willen over het nu, niet over zaken van 40 jaar geleden. zoals het kadertje bovenaan de website duidelijk aangeeft.