Pasen

Uit FOSwiki

Versie door WikiSysop (500e Nationale structuren) (overleg | bijdragen) op 5 sep 2008 om 14:20 (Nieuwe pagina: {{grootspel | auteur = Beverhandleiding | spelnaam = Pasenspel | tak = Bevers-Zeehonden | aantal leden = | groepen = | aantal begeleiders = | taakomschrijving van de begeleiders = ...)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
06 boy.png
07 girl.png
Pasenspel

Auteur: Beverhandleiding
Tak(ken): Bevers-Zeehonden


Wanneer.png

Duur van het spel: Onbekend

Waar.png

Terrein: Onbekend

Wie.png

Aantal leden: onbekend
Groepen: onbekend
Aantal begeleiders: onbekend
Taakomschrijving van de begeleiders: onbekend


Wat.png


Spelverloop:


Wanneer we van Pasen spreken, denken we meteen ook aan eieren, paashazen, paasklokken, enz. Je kan samen met de kinderen eieren koken en schilderen of eierfiguurtjes maken.

Muisje

De spitse kant van het ei gebruik je als kopje. In vilt knip je twee kleine oortjes uit. Kleef ze op het ei. Voor de staart gebruik je een stukje touw of wol. De ogen en het neusje knip je eveneens uit vilt. Voor de snorharen gebruik je nylondraad in suikerwater gedompeld zodat ze stijf blijven staan. Nog vier poten uit een stukje karton en ... klaar!

Haasje

Ook hier worden de oren, de ogen en het neusje uit vilt geknipt. Het ei wordt nu rechtop gezet, zodat je er een zittend haasje van kan maken. Halverwege het ei plak je twee afhangende pootjes. Voor het staartje gebruik je een plukje watten. De achterpoten knip je uit karton. Je kan het diertje ook aankleden met een jasje en een mandje op de rug met een chocolade eitje erin.

Popje

Voor het hoofdje gebruik je een hard gekookt eitje, waarop je een gezichtje schildert. Met wolrestjes maak je een kapsel. Je kan er natuurlijk ook een hoedje opzetten. Als lijfje gebruik je een leeg WC-rolletje en voor de armen pijpereinigers. De voetjes knip je uit karton en plak je onderaan het lijfje bij. Je schildert hem natuurlijk een mooi pakje aan.

Ei

Je kan natuurlijk het ei zelf mooi versieren in z’n functie van ei.

Je kan de paashaas eventueel zelf op bezoek laten komen. Wanneer hij aan de kinderen vertelt dat hij zijn eieren, waar hij zo lang en hard aan gewerkt heeft, allemaal heeft laten vallen en dat ze nu allemaal stuk zijn, zijn de kinderen dadelijk bereid om hem te helpen met nieuwe eieren. Hij kan ook zijn eieren verloren zijn, zodat de kinderen ze moeten gaan zoeken, ...

Materiaal:Waarom.png

Doelstelling van het spel: Onbekend
Inhoudelijke doelstelling van het spel: Onbekend