Pim , Pam & Pet

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: I. Vleermuis
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Uit het niets duikt een enorm grote draak op! Het probeert de bevers schik aan te jagen en ze volledig uit hun lood te slaan! Maar daar zijn Pim & Pam ! Twee stoutmoedige kabouters, een strijd tussen david en goliath slaat los.

De kabouters doen hun uiterste best maar kunnen de strijd niet winnen ! Uiteindelijk lukt het hen om de draak weg te jagen , maar die komt zeker en vast terug…

Bovenop alle frustratie van het gevecht beginnen de twee kabouters nu ook nog eens ruzie te maken waarom ze de draak niet konden doden. Pim was te traag, Pam zijn zwaard was niet sterk genoeg ,…

Pim & Pam vragen de mening aan de bevers (hier is het de bedoeling dat de bevers in 2 groepen verdeeld worden , één die Pim gelijk heeft , één die Pam gelijk heeft). Ze besluiten er een groot gevecht om te voeren , niet zomaar één , een memoriegevecht!


Het spel

Elke groep bouwt een kamp. Het is de bedoeling dat de bevers overlopen naar het andere kamp, om over te lopen krijgen ze allemaal een echt zwaard (een krijtje). Dit zwaard is niet zomaar een zwaard! Indien het jouw raakt verstijf je helemaal. Indien je dus getikt wordt met je stokstijf blijven staan met je benen open. Je kan pas bevrijd worden indien er iemand van jou team door je benen kruipt.

In het andere kamp liggen er allemaal memory kaartjes( dit zijn kaartjes waar telkens 2 dezelfde prentjes van zijn) wanneer de bevers in dit kamp binnen geraken mogen ze 2 kaartjes omdraaien, hebben ze een juist paar gevonden mogen ze dit meenemen naar hun kamp. hebben ze geen passend paar gevonden moeten ze het opnieuw omdraaien en met lege handen terug naar hun kamp gaan.

Het team die als eerste alle kaartjes heeft kunnen binnenhalen wint… Maar op dat moment komt de draak terug in het spel! Hij rooft alle kaartjes en nu is het menens! Uit het niks komt een derde kabouter gelopen , het is PET! Hij roept Pim & Pam tot de orde , samen gaan ze ten strijde aan tegen de draak. Het lukt hen om de draak volledig te desoriënteren en voorgoed weg te drijven!

Moraal van het verhaal, samen ben je sterker dan alleen!

Benodigdheden:

  • 2 memory's
  • krijtjes