Restaurant

Uit FOSwiki

Versie door 109.133.81.116 (overleg) op 21 okt 2012 om 15:36

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Steppelemming
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
De welpen worden door de leiding uitgedaagd om in drie vergaderingen tijd een volledig restaurant op poten te zetten met honderd gasten. Eerst worden er vier verantwoordelijken verkozen uit de welpen en ook het thema wordt gekozen door middel van stemming (vb met stembriefjes, gelijk een echte stemming).

De echte uitwerking moet grotendeels bepaald worden tijdens het spel zelf, maar de leiding moet op de achtergrond (ook tijdens de week) goed bijhouden wat er allemaal moet gebeuren zodat we continu kunnen bijsturen en de juiste impulsen geven. Het is de bedoeling dat ze zoveel mogelijk zelf doen, maar een welp gaat er natuurlijk niet aan denken om naar de brouwer te bellen om drank te bestellen.

Het doel van het spel is dat alle welpen hun steentje kunnen bijdragen aan een goed project. De ene zal dat doen door een inkomstpoort of keuken te sjorren, de andere door kaarsenhouders te knutselen, de andere door te koken, nog een andere door een brief te schrijven,... Ze mogen allemaal kiezen wat ze graag doen. Het is de bedoeling dat de leiding samenwerkt met de welpen om dit alles te bereiken.

Op de derde week komen onze gasten dan in het restaurant eten en mogen ze allemaal een rol vervullen (kassa, toog, buffet, keuken, afruimen, bestellen,…). Ze zullen erg fier zijn om hun prestaties aan de ouders te laten zien, en het is een goeie manier om wat meer interactie tussen ouders en onszelf op gang te trekken.

Benodigdheden:


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,Welpen,
Soort activiteit: voor binnen,