Romeins spel

Uit FOSwiki

Versie door 91.183.42.62 (overleg) op 19 okt 2012 om 10:39

09 team.png

Auteur: Elias Couvreur
Eenheid auteur: De Vleermuis

Spelverloop:
Overzicht personages:

  1. Slaaf
  2. Plebejer (kan gepakt worden door legionair)
  3. Patriciër (kan niet worden gepakt door legionair)
  4. Legionair
  5. Centurion (leiding): baas van gevangenkamp en loopt rond met vacatures legioen
  6. Keizerin (een vrouwelijke leidster): beslist wie slavengevecht wint

Iedereen begint individueel als plebejer met 5 denarii. Eerste doel als plebejer is zoveel mogelijk slaven te bezitten. Plebejers kunnen worden gevangen genomen door het zesde legioen olv. Perdicus Invincibilus, dan worden ze slaven die worden opgesloten in het gevangenkamp. Plebejers kunnen die slaven kopen uit dat kamp. De soldaten uit het legioen zijn jvg’s (stuk of 3) die aangeduid worden en die een fluohesje dragen.

Slavengevechten: de plebejers zetten een aantal slaven in en die spelen ninja tegen elkaar. De ninja-overwinnaar wint 1 slaaf van de ninja-verliezer. Een duelzz kan niet geweigerd worden. Uitdagen tot een duel gebeurt door te roepen “naam jvg DUEEELZZ” in de vier windrichtingen.

De legionair daagt de patriciër uit tot een duel, namelijk blad-steen-schaar. Dit door te roepen “naam jvg DUEELLLL” in de vier windrichtingen. Om het wat moeilijker te maken voor de legionair moet hij zowel winnen tegen de patriciër als tegen de slaaf die deze patriciër uitkiest om te stelen. De legionair betaalt de patriciër en de slaaf X zilverlingen als hij verliest, als hij wint dan krijgt hij de slaaf. Als een legionair een slaaf naar het slavenverzameldepot brengt ontvangt hij Y zilverlingen.

2 leiders zijn centurii (de bazen van de legionairs) en één ervan ontvangt de fluohesjes van de legionairs die willen stoppen en loopt daarmee rond in het bos al huppelend terwijl hij CENTUUUUUUURION roept, en de eerste slaaf die deze centurion kan aantikken, wordt legionair. Een leiding deelt geld uit aan de arme stakkers door te dobbelen (21’en of zo?). Zonder inzet, wel winst Z zilverlingen. Ze kunnen enkel meedoen als ze geen geld hebben, erna moeten ze het aftrappen en zijn ze niet meer welkom wanneer ze een slaaf hebben. Prijzen: • Beginkapitaal: 5 denarii • Slaaf kopen: 10 denarii • Dobbelen: 3 denarii • Bedrag dat legionair krijgt als hij slaaf binnenbrengt: 3 denarii

Benodigdheden:-geld -stift -fluohesjes -kaarten

-dobbelstenen