Roverway: verschil tussen versies

Uit FOSwiki

k (Ijsland 2009)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Afbeelding:Buitenlands Kamp.png|right]]
 
[[Afbeelding:Buitenlands Kamp.png|right]]
Roverway is een [[Internationaal kamp|Europees evenement]] opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt elke 3 jaar georganiseerd door een ander land, steeds onder supervisie van de Europese [[Internationale structuur|scouts- en gidsenorganisatie]].
+
Roverway is een [[Internationaal kamp|Europees evenement]] opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt elke 3 jaar georganiseerd door een ander land, steeds onder supervisie van de Europese [[Internationale structuur|scouts- en gidsenorganisatie]]. Zie [[Roverway2012]] voor meer info over de komende editie.
  
 
==Deelnemers==
 
==Deelnemers==
Regel 18: Regel 18:
  
 
=Roverway 2012=
 
=Roverway 2012=
De volgende Roverway zal plaats hebben in Finland, 20-28 juli 2012.
+
De volgende Roverway zal plaats hebben in Finland, 20-28 juli 2012. Zie [[Roverway2012]].
  
 
=Voorbije edities=
 
=Voorbije edities=

Versie van 26 apr 2011 om 09:21

Buitenlands Kamp.png

Roverway is een Europees evenement opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt elke 3 jaar georganiseerd door een ander land, steeds onder supervisie van de Europese scouts- en gidsenorganisatie. Zie Roverway2012 voor meer info over de komende editie.

Deelnemers

Dit evenement is opgezet voor Rovers (een tak binnen Scouting). De organisatie zet de leeftijd van 16 t.e.m. 22 jaar. Doelgroep zijn scouts en gidsen uit Europa, maar ook geïnteresseerden van buiten Europa zijn welkom (en maken daar in de praktijk effectief gebruik van).

Wie ouder is dan 22, kan meegaan als leider van een groep jeugddeelnemers of gewoon inschrijven als IST.

Concept

Het kamp bestaat uit 2 vierdaagse delen. De eerste 4 dagen reis je met je troep, vervolgens verzamelen alle troepen voor een 4-daagse jamboree. Een troep bestaat uit verschillende groepjes (telkens 5à15 landgenoten), alles samen zo'n 50 personen.

Tocht

Een vierdaagse 'tocht', maar in de brede zin van het woord. Met je internationaal samengestelde troep ontdek je het land. Met je groepje kan je op voorhand bepalen welke jouw Tocht wordt. Er zijn veel verschillende routes: van een extreme trektocht, waarbij je zelf alle bagage draagt, tot rustige of creatieve activiteiten vanuit een vaste slaapstee. Steeds terugkerend is grote aandacht voor het land en zijn bevolking, dikwijls doe je ook iets terug voor de lokale mensen.

Jamboree

De tweede helft van de Roverway, houden alle troepen een gezamenlijke jamboree.

Roverway 2012

De volgende Roverway zal plaats hebben in Finland, 20-28 juli 2012. Zie Roverway2012.

Voorbije edities

Portugal 2003

Italië 2006

Fossers hebben deelgenomen (tenminste Pitvis en Papegaaiduiker van 't Kraaienest)

Ijsland 2009

Klipdas: "Na zeer positieve reacties gehoord te hebben over Roverway2006, wou ik zeker deelnemen aan de Roverway2009. FOS Open Scouting richtte geen eigen contingent in, maar in samenwerking met Les Guides kon worden deelgenomen. Heel goede tijd gehad.

De leeftijd van de deelnemers levert geen grote barrières meer op. Door de gemengde troepen is er een zeer sterke uitwisseling tussen de verschillende nationaliteiten (terwijl je toch bij een groepje landgenoten blijft). De schaal van het evenement blijft bevattelijk, ook tijdens de jamboree zelf."