Roverway2012: verschil tussen versies

Uit FOSwiki

Regel 1: Regel 1:
 
[[Afbeelding:Buitenlands Kamp.png|right]]
 
[[Afbeelding:Buitenlands Kamp.png|right]]
Roverway is een [[Internationaal kamp|Europees evenement]] opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt elke 3 jaar georganiseerd door een ander land, steeds onder supervisie van de Europese [[Internationale structuur|scouts- en gidsenorganisatie]]. Het eigenlijke evenement gaat door in Finland, van 20 tot 28 juli 2012. De 9-dagen van de Finse organisatie, bestaan uit 2 hoofdstukken:
+
Roverway is een [[Internationaal kamp|Europees evenement]] opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt in 2012 georganiseerd door Finland, onder supervisie van de Europese [[Internationale structuur|scouts- en gidsenorganisatie]]. Het eigenlijke evenement gaat door in Finland, van 20 tot 28 juli 2012. De 9-dagen van de Finse organisatie, bestaan uit 2 hoofdstukken:
  
 
==Path (expeditie)==
 
==Path (expeditie)==
Regel 13: Regel 13:
  
 
Wie ouder is dan 22, kan meegaan als leider van een groep jeugddeelnemers of gewoon inschrijven als [[IST]].
 
Wie ouder is dan 22, kan meegaan als leider van een groep jeugddeelnemers of gewoon inschrijven als [[IST]].
 
 
=Concept=
 
Het kamp bestaat uit 2 vierdaagse delen. De eerste 4 dagen reis je met je troep, vervolgens verzamelen alle troepen voor een 4-daagse [[jamboree]].
 
Een troep bestaat uit verschillende groepjes (telkens 5à15 landgenoten), alles samen zo'n 50 personen.
 
==Tocht==
 
Een vierdaagse 'tocht', maar in de brede zin van het woord. Met je internationaal samengestelde troep ontdek je het land. Met je groepje kan je op voorhand bepalen welke jouw Tocht wordt. Er zijn veel verschillende routes: van een extreme trektocht, waarbij je zelf alle bagage draagt, tot rustige of creatieve activiteiten vanuit een vaste slaapstee.
 
Steeds terugkerend is grote aandacht voor het land en zijn bevolking, dikwijls doe je ook iets terug voor de lokale mensen.
 
==Jamboree==
 
De tweede helft van de Roverway, houden alle troepen een gezamenlijke jamboree.
 
 
=Roverway 2012=
 
De volgende Roverway zal plaats hebben in Finland, 20-28 juli 2012.
 
  
 
[[Categorie:internationaal kamp]]
 
[[Categorie:internationaal kamp]]

Versie van 26 apr 2011 om 09:52

Buitenlands Kamp.png

Roverway is een Europees evenement opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt in 2012 georganiseerd door Finland, onder supervisie van de Europese scouts- en gidsenorganisatie. Het eigenlijke evenement gaat door in Finland, van 20 tot 28 juli 2012. De 9-dagen van de Finse organisatie, bestaan uit 2 hoofdstukken:

Path (expeditie)

Een 4-daagse ergens in Finland, met een internationaal samengestelde groep (tribe), tot 50 personen. Elke expeditie is anders, dit kan gaan van culturele uitjes tot zware back-to-basics tochten in de wouden.

Camp

De resterende dagen tot 28 juli, komen alle tribes samen op het kampterrein. Dit is een soort jamboree, met allerhande activiteiten.

Deelnemers

Dit evenement is gericht op de leeftijd van 16 t.e.m. 22 jaar. Doelgroep zijn scouts en gidsen uit Europa, maar ook geïnteresseerden van buiten Europa zijn welkom (en maken daar in de praktijk effectief gebruik van).

Wie ouder is dan 22, kan meegaan als leider van een groep jeugddeelnemers of gewoon inschrijven als IST.