Roverway2012

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 26 apr 2011 om 09:25 (Nieuwe pagina: right Roverway is een Europees evenement opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt elke 3 j...)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Buitenlands Kamp.png

Roverway is een Europees evenement opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt elke 3 jaar georganiseerd door een ander land, steeds onder supervisie van de Europese scouts- en gidsenorganisatie. Het eigenlijke evenement gaat door in Finland, van

Deelnemers

Dit evenement is opgezet voor Rovers (een tak binnen Scouting). De organisatie zet de leeftijd van 16 t.e.m. 22 jaar. Doelgroep zijn scouts en gidsen uit Europa, maar ook geïnteresseerden van buiten Europa zijn welkom (en maken daar in de praktijk effectief gebruik van).

Wie ouder is dan 22, kan meegaan als leider van een groep jeugddeelnemers of gewoon inschrijven als IST.

Concept

Het kamp bestaat uit 2 vierdaagse delen. De eerste 4 dagen reis je met je troep, vervolgens verzamelen alle troepen voor een 4-daagse jamboree. Een troep bestaat uit verschillende groepjes (telkens 5à15 landgenoten), alles samen zo'n 50 personen.

Tocht

Een vierdaagse 'tocht', maar in de brede zin van het woord. Met je internationaal samengestelde troep ontdek je het land. Met je groepje kan je op voorhand bepalen welke jouw Tocht wordt. Er zijn veel verschillende routes: van een extreme trektocht, waarbij je zelf alle bagage draagt, tot rustige of creatieve activiteiten vanuit een vaste slaapstee. Steeds terugkerend is grote aandacht voor het land en zijn bevolking, dikwijls doe je ook iets terug voor de lokale mensen.

Jamboree

De tweede helft van de Roverway, houden alle troepen een gezamenlijke jamboree.

Roverway 2012

De volgende Roverway zal plaats hebben in Finland, 20-28 juli 2012.