Roverway2012

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 20 okt 2011 om 17:15 (niet in deelname-prijs)

Buitenlands Kamp.png

Roverway is een Europees evenement opgezet voor jeugdleden in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar. Roverway wordt in 2012 georganiseerd door Finland, onder supervisie van de Europese scouts- en gidsenorganisatie. Het eigenlijke evenement gaat door in Finland, van 20 tot 28 juli 2012. De 9-dagen in Finland, bestaan uit 2 hoofdstukken:

Path (expeditie)

Een 4-daagse ergens in Finland, met een internationaal samengestelde groep (tribe), tot 50 personen. Elke expeditie is anders, dit kan gaan van culturele uitjes tot zware back-to-basics tochten in de wouden. Wij nemen deel in samengestelde 'patrouilles' van minimum 5 personen.

Camp

De resterende dagen tot 28 juli, komen alle tribes samen op het kampterrein. Dit is een soort jamboree, met allerhande activiteiten.

RoverMomentum

Het idee van Roverway zit ook in het RoverMomentum. Dit project loopt gedurende gans 2012 (ook voor en na Finland), en heeft zijn hoogte punt in Finland. Samen met de rest van de tribe wordt de uitwerking van het project gedaan.

In het kader van het RoverMomentum en de voorbereiding van de Paths, voorzien we voorbereidingsmomenten / weekend in het voorjaar en opvolging van de projecten in het najaar.

Deelname

Dit evenement is er voor seniors en leiding t.e.m. 22 jaar (°1989). Wie ouder is dan 22, kan meegaan als IST. Of zijn groep jeugddeelnemers begeleiden als leid(st)er.

Deelnemen doe je via het gezamenlijk contingent FOS Open Scouting - Scouts & Gidsen Vlaanderen. In de deelnameprijs van €500 zit vervat: het kamp in Finland, een weekendje of voorbereidingsmomenten, ondersteuning traject RoverMomentum en opvolging in het najaar, een basis badge/t-shirt-pakket.

niet in deelname-prijs

Belangrijk: de heen -en terugreis naar Finland zijn niet inbegrepen in de deelnameprijs, dit zal je zelf met je patrouille organiseren.


Buitenlands Kamp.png
schets tijdslijn


  • Inschrijvingsdeadline 20 november 2011: je inschrijven doe je [www.ow.ly/71nm7 hier]
  • Zaterdag 26 november: eerste samenkomst met het ganse Contingent; indeling van de patrouilles (we proberen de groepjes klein te houden, voor een maximale uitwisseling)
  • Betaling eerste schijf van €200 ten laatste 1 december
  • begin 2012: Finland bevestigd welke Paths jullie precies gaan doen
  • maart 2012: betaling tweede en laatste schijf van €300 (=€500 in totaal)
  • voortraject voorjaar 2012: bijvoorbeeld Skype en samenkomst tijdens weekendje dan wel ontmoetingsdagen.
  • 20-28 juli 2012: ROVERWAY in Finland
  • najaar 2012: opvolging RoverMomentum


Op de hoogte blijven

Contactpersoon is Frederik De Lobel. Ben je geïnteresseerd in Roverway, aarzel niet om een mailtje te sturen:
Klipdas @ devleermuis.be
voor meer informatie.