Sport en spel Welpen

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 11 mrt 2010 om 00:11

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Sporten, ravotten, rennen, dassen roven, leventjes verzamelen, klimmen en sluipen, sjotten: daar gaat het om! Op het einde van de vergadering zijn de Welpen het liefst van al moe (en vuil). Bij de scouts hebben ze meer dan waar ook de kans om te bewegen en zich uit te leven. Bovendien krijgen ze door al het spelen en sporten een goede lichamelijke conditie.

Sport en spel is vaak competitief. Op zich is dat niet slecht: zo leren de Welpen omgaan met winst en verlies. Door de tweestrijd leren ze ook samenwerken en elkaar te stimuleren en zich aan elkaar op te trekken. Niet alle kinderen zijn even sterk, snel of handig. Daarom zien leid(st)ers erop toe dat groepjes evenwichtig zijn en niet steeds dezelfde kinderen aan de winnende hand zijn. De competitie moet ook afwisselend zijn: ook de slimste moet eens kunnen winnen, zowel jongens als meisjes moeten aan hun trekken komen.

Sport en spel biedt veel mogelijkheden. Er is enorm veel afwisseling mogelijk en een leuke inkleding zorgt ervoor dat je dezelfde spelvormen op een originele manier kan hergebruiken.