Stage bij Kakafonix

Uit FOSwiki

Versie door S.Egel (226e De Leeuwerik) (overleg | bijdragen) op 31 okt 2012 om 11:01 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{activiteit | auteur = S.Egel | eenheid-auteur = 226e De Leeuwerik | spelverloop en spelregels = <!--vul spelverloop en spelregels hieronder in--> Het regent van...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: S.Egel
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
Het regent vandaag, maar dat is niet erg, want de bekendste bard van Gallië, Kakafonix is daar al om de boel wat op te fleuren. Hij is namelijk de laatste bard van Gallië en wil zeker zijn van opvolging. Daarom trekt hij nu heel Europa rond met zijn eigen Opleiding tot Master in het Bardschap. Vandaag zoekt hij de beste Belgische barden tijdens een creatieve stage in een doorschuifsysteem (elk onderdeel +/- 30min).

- Zingen: kampvuur-/scoutsliedjes aanleren

- Toneel: in 2 groepen situaties uitbeelden en raden van elkaar

- Schrijven en dichten: verslagjes schrijven

- Muziek: instrumenten maken (regenpijpen, zo iets met ronde kaasdoosjes met touwtjes en parels eraan, wc-rol met satéstokken erdoor en kroonkurken aan de satéstokken, …)


Als de stage gedaan is kunnen ze eventueel nog groepjes vormen en hen bij Kakafonix komen inschrijven met de naam van hun act. Hun favoriete onderdeel van de stage kunnen ze dan komen voorstellen op een podium : een verslagje voorlezen, een kampvuurliedje zingen,...


Je kan dit ook gebruiken op kamp om de kinderen voor te bereiden op de kampvuursketchkes.

Benodigdheden:papier en stylo's

knutselmateriaal voor instrumenten: kaasdoosjes, wc-rollen, kroonkurken, satéstokken, keukenrollen, rijst, verf,...