Stapels hout

Uit FOSwiki

Versie door Kolibrie (226e De Leeuwerik) (overleg | bijdragen) op 28 okt 2012 om 19:29 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{activiteit | auteur = Kolibrie | eenheid-auteur = 226e De Leeuwerik | spelverloop en spelregels = <!--vul spelverloop en spelregels hieronder in--> De bedoeling ...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Kolibrie
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
De bedoeling van dit eenvoudige spel is om zoveel mogelijk hout over te brengen van het bos naar een verzamelplaats. Het beste resultaat is in het begin van het kamp als men hout nodig heeft voor de houtvuren zodat men kan koken.

Alle patrouilles mogen vrij in het bos takken, stokken, stronken, … verzamelen en deze proberen over te brengen naar de grote verzamelplaats. Daar op de verzamelplaats heeft elke patrouille een apart vak om hun hout in de leggen. Worden de patrouilleleden onderweg getikt door de houthakkers dan moeten ze direct hun hout laten vallen en opnieuw proberen overlopen met een ander stuk hout. Het verloren stuk hout wordt door de houthakkers ook verzameld in een aparte zone.

Voor de veiligheid mag een stuk hout niet langer zijn dan 1 meter maar moet het minstens 50 centimeter zijn. Elke patrouille beschikt over een vouwmeter, bijl en zaag. Stukken die langer zijn dan 1 meter of korter dan 50 centimeter worden niet meegeteld op het einde van het spel en komen terecht in de aparte zone van de houthakkers.

De patrouille met de meest stukken hout is de winnaar. Het verschil tussen de gewonnen patrouille en de verliezende patrouilles wordt betaald in stukken hout. Stel dat de winnende patrouille 100 stukken hout telt tussen de 50 en 100 centimeter en één van de andere patrouilles maar 80 dan moet de verliezende patrouille 20 stukken aan de winnende patrouille. Zo doet men dat bij elke patrouille ten opzichte van de gewonnen patrouille. Na het spel heeft men al direct een stapel hout voor het verder kamp om te kunnen koken.

Het hout in de aparte zone van de houthakkers kan gebruikt worden voor een waakvuurtje of voor het kampvuur of als beloning bij het winnen van een spel …

Benodigdheden:Vouwmeter, bijl, zaag, touw


Geschikt voor: VG's-Juniors,Seniors
Soort activiteit: voor in het bos, met een thema