Swingpaleis

Uit FOSwiki

09 team.png

Auteur: Steppelemming
Eenheid auteur: 200e De Vleermuis

Spelverloop:
We spelen het swingpaleis na. Het wordt gepresenteerd door Félicé en Félicia. Ook is er een dj die achter de technische installatie zit om alles vlot te doen verlopen. Dit spel wordt pas echt leuk als het nodige voorbereidingswerk is gedaan: een goede geluidsinstallatie (met laptop), een micro, een podium, een paar lichtjes,…Zoals in het echte swingpaleis spelen de jongens tegen de meisjes! Ook de forage en de overige leiding doet mee.
Ronde 1 : stop de band ronde (4 liedjes)

Elke groep moet 2 liedjes verder zingen en de muziek wordt 2 maal gestopt.
Ronde 2 : raad de intro (15 liedjes)

Er staat een rol wc papier op het podium. Wie die eerst vastgrijpt mag de naam van de intro zeggen. Is het fout dan gaat de beurt onherroepelijk naar de andere partij!


Special Act Een paar welpen treden op met een opvoorhand ingeoefende act.
Pauze spel

Er wordt een korte pauze gehouden en om het einde aan te kondigen wordt een vooraf gemeld liedje gespeeld. Dan moeten ze goed, enthousiast, actief mogelijk dansen. De punten worden op 5 gequoteerd.
Ronde 3 : kazou of uitbeeld ronde

Er wordt per groep 2 personen gekozen die elk een liedje spelen op een “kazou” ( of iets dergelijks) voor zijn eigen team. Kan dit team het niet tijdig raden dan gaat de beurt over naar de andere. Per goed liedje 1 punt
Ronde 4 : dansronde

Beide groepen krijgen één liedje om zo goed mogelijk op de dansen.

Benodigdheden:

  • Alle benodigde liedjes
  • pc met muziekinstallatie
  • Scorebord
  • verkleedkleren


Geschikt voor: Welpen,
Soort activiteit: voor binnen, met een thema