Technieken estafette (broeders van mowgli 1)

Uit FOSwiki
06 boy.png
07 girl.png
Technieken estafette (broeders van mowgli 1)

Auteur: Welpenhandboek
Tak(ken): Welpen


Wanneer.png

Duur van het spel: onbekend

Waar.png

Terrein: onbekend

Wie.png

Aantal leden: onbekend
Groepen: onbekend
Aantal begeleiders: onbekend
Taakomschrijving van de begeleiders: onbekend


Wat.png

Thema: Broeders van mowgli 1


Spelverloop:


per nest één begeleider die de knopen nog eens herhaalt en helpt indien nodig

  • Mowgli heeft een lang touw nodig om een grote boom, die omgevallen is door de storm, weg te trekken; welpen lopen een voor één tot aan een bepaald punt en knopen hun instructietouwen vast met een platte knoop.
  • de welpen willen Akela een poets bakken. Hij/zij ligt lekker te zonnen op een oude stoel die hij gevonden heeft in de jungle. De welpen sluipen één voor één naar deze stoel, maken hun eerste touw vast met een mastworp en knopen vervolgens al hun andere touwen vast met een platte knoop. Als alle touwen opgebruikt zijn proberen ze de stoel om te trekken
  • Bagheera heeft beloofd aan de welpen om binnenkort een paar schommels te maken in de jungle voor de welpen, maar ze moeten haar helpen. Eerst moeten ze bewijzen dat ze zelf ook al een mastworp kunnen maken. Ze lopen één voor één naar een balk ( liefst een boomtak) en bevestigen hun touw enkele met een mastworp. Indien we een geschikte boom vinden mag iedereen er eens aanhangen om te tonen dat hun knoop goed gemaakt is. Als er tijd genoeg is kunnen er misschien een paar primitieve schommels gemaakt worden.
Materiaal:


  • grote boomtak
  • instructietouwen
  • oude stoel
Waarom.png