Vreemde bever

Uit FOSwiki

Versie door Klipdas (200e De Vleermuis) (overleg | bijdragen) op 12 okt 2012 om 22:49

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Beverhandleiding
Eenheid auteur: onbekend

Spelverloop:
Na de opening van de vergadering gaan we naar ons lokaal. Daar vinden we een brief. Iemand van de leiding leest de brief voor. In de brief staat, dat ergens in het bos een bever verdwaald is. Een bever die op zoek is naar vriendjes. Naar het schijnt is het geen gewone bever, maar eentje van een heel speciale soort. Een wandelaar die toevallig langs het bos passeerde heeft hem gezien, maar de bever was zo bang en geschrokken dat hij dadelijk, schichtig het bos in liep en zich verstopte. Volgens de schrijver van de brief zou het onmogelijk zijn de bever in je eentje te vinden, daarom riep hij de hulp van de bevers in. Die gaan natuurlijk dadelijk akkoord om te helpen. Maar hoe zouden we hem vinden. Geen probleem, iemand van de leiding heeft toevallig z’n computer bij zich. Daarmee zouden we de bever kunnen opsporen.

De computer zou iedere maal een geluid laten horen als we iets in verband met de bever zouden tegenkomen. We gaan dus op stap. Er zijn 10 stopplaatsen waar de computer fluit en waar de bevers dus naar iets moeten zoeken. Het zijn telkens stukjes van een foto die ze vinden.

Wanneer we alle stukjes hebben, kunnen ze de foto terug in elkaar puzzelen. Het is een foto van een plek in het bos. Vermoedelijk bevindt de bever zich daar. We gaan dus kijken. We vinden hem door het geluid dat hij maakt tussen de struiken en proberen hem uit z’n schuilplaats te lokken door hem lief toe te roepen, hem stukjes brood te geven, enz. Wanneer de bever dan eindelijk toch z’n angst overwonnen heeft, nemen we hem mee.

Terug in ons lokaal, vertelt de bever droevig dat hij alleen woont op een planeet, heel ver hier vandaan. Hij vertelt dat hij zich op een dag zo alleen voelde, dat hij besloot een andere planeet te zoeken, in de hoop er vriendjes te vinden. Zo was hij met zijn raket reeds op verschillende planeten terecht gekomen, maar nergens vond hij vriendjes. Uiteindelijk belandde hij op aarde. Jammer genoeg viel hij met zijn raket in het water. Alleen z’n fototoestel kon hij nog redden. Hij had zich dan maar een schuilplaats gezocht. Van daaruit had hij voorbijgangers horen vertellen over een groep bevers in de buurt. Dit bracht hem op het idee een foto te maken van zijn schuilplaats en die naar de bevers te versturen, zodat ze hem konden komen halen (hij had natuurlijk aan echte bevers gedacht).

Voor hij de foto kon versturen had een hond hem echter aangevallen en de foto verscheurd. De verschillende stukjes waren door de wind verspreid. Uit grote angst had hij z’n fototoestel laten vallen en was het stuk.

Hij was wel blij dat vriendjes hem gezocht hadden, maar hij had toch heimwee naar z’n eigen planeet, waar er meer groen is en de lucht gezonder is. Hij kon achter niet meer terug zonder raket. Daarom besluiten de bevers een nieuwe raket te bouwen.

Die moet natuurlijk zo groot zijn dat hij er helemaal in kan en er moet een venstertje en een deurtje aan zijn. Met dozen, kippedraad, krantenpapier, zilverpapier, enz., maken ze samen een grote raket. Ze kunnen de raket ook nog mooi versieren en schilderen. Als ze klaar is, stapt de bever erin. Hij wil echter niet dat wij hem zien vertrekken. Het feit dat hij zoveel vriendjes achterlaat, zou hem aan het huilen brengen. We nemen dan ook afscheid van de bever en gaan naar ons lokaal. Vandaaruit horen we het geluid van een raket die vertrekt. Wanneer we gaan kijken is alles verdwenen. We wuiven hem nog na.

Benodigdheden:

  • figurant: een bever
  • een foto in 10 stukjes gesneden
  • een cassetterecorder in zilverpapier gewikkeld en ingekleed als computer
  • een cassette met daarop het geluid van bv. een toeter (10 maal) en het geluid van een raket die vertrekt (opgenomen met een synthesizer)
  • grote kartonnen dozen, papier, zilverpapier, lijm, plaklint (gekleurd), nietjes, verf, ...
  • kippedraad


Geschikt voor: Bevers-Zeehonden,
Soort activiteit: voor in het bos, met een thema