Zoek de schat van King Lowie

Uit FOSwiki

Versie door Joyceclaeys (226e De Leeuwerik) (overleg | bijdragen) op 29 okt 2012 om 12:31 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{activiteit | auteur = Joyce Claeys | eenheid-auteur = 226e De Leeuwerik | spelverloop en spelregels = <!--vul spelverloop en spelregels hieronder in--> De Welpen...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

09 team.png

Auteur: Joyce Claeys
Eenheid auteur: 226e De Leeuwerik

Spelverloop:
De Welpen worden samengeroepen in het bos om King Lowie ter hulp te schieten. Zijn schat is gestolen door Shere-Khan en hij wil hem terug. Als de Welpen hem helpen dan krijgen ze de helft van de schat.

Maar eerst wil King Lowie testen welk nest er het meeste geschikt is om hem te helpen, zeker omdat de welpen met zo veel zijn.

De nesten krijgen de tijd om verspreid in het bos een kamp te bouwen. Daarna gaat het spel verder in verschillende ronden. 1 nest moet telkens verdedigen en de drie andere nesten vallen aan. Op 1 centrale plek staat een emmer met water, hier moeten de aanvallers hun spuitje vullen. In het nest dat moet vededigen staan er verschillende theelichtjes in potjes. Als een aanvaller binnen geraakt in het kamp dan mag hij vanop een door de leider bepaalde afstand een kaarsje proberen uitschieten.

Als aanvallers getikt worden door een verdediger dan spelen ze blad/steen/schaar, worden ze getikt door een bandarlog (een leider) dan geven ze direct hun spuitje af. Het nest dat het meeste theelichtjes kan aanhouden wint het spel. Alle welpen gaan dan samen naar het hol van Shere-Khan om zijn schatkaart te stelen.

Met die schatkaart gaan de Welpen op zoek naar de schat. Het winnende nest neemt de leiding en mag het eerste kiezen waar ze gaan graven (er staan immers verschillende mogelijke plaatsen aangeduid op de kaart). Als ze de schat hebben gevonden ontdekken ze dat het snoepen zijn. Het winnende nest moet uiteraard delen met de anderen :)

Benodigdheden:Theelichtjes Spuitjes Emmer met water Schat

Schatkaart